Yap ışlet Devret Yöntemiyle Bir ılk

Doğubayazıt Belediyesi ış Hanı Yaptıracak

8.10.2012 00:00:00 0
Yap ışlet Devret Yöntemiyle Bir ılk

Kent Konseyi Binası Alışveriş Merkezi Olacak


Doğubayazıt Belediyesi ış Hanı Yaptıracak


Yap ışlet Devret Yöntemiyle Bir ılk Gerçekleşiyor


Haber: Hamza SALMAN


        Yaklaşık yüz yaşında olan Kent Konseyi binası yıktırılacak. Yıktırılacak Kent Konseyi binasının yerinde büyük bir alışveriş merkezi inşa edilecek.


        Altında otopark da yapılacak olan iş merkezi, arakasındaki Pazar yerleri ile hükümet konağı sınırına kadarki alanı kapsayacak.


        Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, sayın başbakanın deyimi ile bu ucube görüntülere son vereceklerini ve Kent Konseyi binası ve çevresinin yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılarak halkın istifadesine sunulacağı müjdesini verdi.


        Gazetemize bir açıklama yapan başkan Korkmaz, ?bu konuda gerekli kararlar alınmıştır. Bize başvuran bazı firmalar var. Onlar proje hazırlığı içindedirler. Yakında gerekli ihale yapılacak ve Doğubayazıt bu ucube görüntülerden kurtulacaktır. Yapılacak Alışveriş Merkezinin altında da büyük bir kapalı otopark inşa edilecek ve böylece ilçede sorun olan park konusuna da bir nebze çözüm bulunmuş olacaktır? dedi.


        Doğubayazıt? ta yoğunlaşan inşaatlara da dikkat çeken belediye başkanı Korkmaz, ?ekiplerimiz sürekli denetim yapıyor. Kullanılan malzemeler ve beton titizlikle inceleniyor. En ufak bir hataya bile müsamaha göstermiyoruz. Yapılan binalar tamamen deprem mevzuatına da uygundur? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,84% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4076,93% -0,68
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

Egazete


  • Perşembe 21.9 ° / 6.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.7 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.4 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

01.05.2025

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:39