ÜRETİCİLER PATATES EKİM MESAİSİNDE

NİHAT FİRİK: "BU YIL ORTALAMA 3-4 DÖNÜMLÜK BİR ALANDA PATATES EKTİK AMA ÜRETİMİMİZİ HER YIL DEVAM ETTİRECEĞİZ.

Ekonomi 3.06.2024 10:10:00 0
ÜRETİCİLER PATATES EKİM MESAİSİNDE

Verimli topraklara sahip kentte, tarım ve hayvancılık faaliyetleri birçok ailenin geçim kaynakları arasında bulunuyor.

Günün erken saatlerinde araziye giden üreticiler, ilk olarak traktörler yardımıyla patateslerin ekileceği alanlarda sürüm işlemi yapıyor.

Toprağı hayvan gübresiyle harmanlayan köylüler, daha sonra patatesleri kazma, kürek, el arabası, tırmık ve çapa kullanarak geleneksel yöntemlerle toprağa gömüyor.

Mevsim işçileri de çalıştıran köylüler, sonbaharda patatesleri hasat ederek bir kısmını ihtiyaçları için ayıracak, diğer kısmını da satıp kazanç sağlayacak.

Üreticilerden Nihat Firik, 

"Özellikle buraların patates üretimi konusunda çok verimli toprakla sahip olduğunu düşünüyorum. Bu yıl ortalama 3-4 dönümlük bir alanda patates ektik ama üretimimizi her yıl devam ettireceğiz. Patates yetiştiriciliğini bölgede yaygınlaştırmak istiyoruz ve buradaki insanlara katkı sunmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Firik, patatesin kumlu ve humuslu toprağı sevdiğini dile getirerek, "Çünkü, patates toprak içerisinde yumrularıyla beraber kendine yer bulup büyüyen bir ürün. O nedenle toprağın çok iyi işlenip ve güzel şekilde gübrelenmesi gerekiyor." dedi.(aa)

Anahtar Kelimeler: ÜRETİCİLER PATATES MESAİSİNDE
  • BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,28% 0,06
  • EURO

    48,39% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4834,61% 0,51
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 0,00

Egazete


  • Çarşamba 27.2 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 22.6 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

10.09.2025

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:44
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:53