İlginizi Çekebilir
RAMAZAN’IN İLK SECDESİ DOĞUBAYAZIT’TA HUŞU İÇİNDE EDİLDİ
Haber: Asım Ülgen
On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in gelişiyle birlikte Doğubayazıt’ta ilk teravih namazı büyük bir heyecan ve manevi atmosfer içerisinde eda edildi. Vatandaşların camilere akın ettiği mübarek gecede, Ramazan’ın ilk secdesi huşu içinde yapıldı.
İlçede kılınan ilk teravih namazına İsa Demirkaynak da katıldı. Genç-yaşlı, çocuk-yetişkin her yaştan vatandaşın omuz omuza saf tuttuğu namazda, Ramazan ayına kavuşmanın şükrü dualarla eda edildi. Camileri dolduran cemaat, Ramazan’ın ilk heyecanını hep birlikte yaşadı.

Manevi atmosferin doruğa ulaştığı gecede okunan dualar ve getirilen salavatlar, özellikle çocukların ilk teravih coşkusuyla birleşerek görülmeye değer manzaralar oluşturdu. İlçede Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhu bir kez daha hissedildi.
Namaz öncesinde cemaate hitap eden İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olduğuna vurgu yaptı. Müftü Demirkaynak konuşmasında,
“Bu gece sadece bedenimizle değil, ruhumuzla da ilk secdeye vararak mübarek bir iklime giriş yaptık. Rabbim tutacağımız oruçları ve kılacağımız namazları kabul eylesin,” ifadelerini kullandı.

Teravih namazının ardından vatandaşlarla tek tek selamlaşan İlçe Müftüsü, ilçe halkının Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek hayırlı bir Ramazan temennisinde bulundu.
-
BIST 100
17907,59%0,11
-
DOLAR
47,88% 0,11
-
EURO
55,50% 0,41
-
GRAM ALTIN
6763,95% 1,10
-
Ç. ALTIN
10765,77% 0,39
Egazete
- Cuma 29.6 ° / 13.9 ° Güneşli
- Cumartesi 30.2 ° / 15 ° Güneşli
- Pazar 31.4 ° / 15.2 ° Güneşli
Ağrı
14.08.2026
- İMSAK 03:37
- GÜNEŞ 05:12
- ÖĞLE 12:18
- İKİNDİ 16:06
- AKŞAM 19:14
- YATSI 20:42




