PERVİN BULDAN VE AHMET TÜRK’ÜN AĞRI’DA HUSUMETLİ AİLELERİN BARIŞTIRILMASI PROĞRAMINA KATILDILAR.

Ağrı’ya bağlı Tutak ilçesinde yaşayan ve akraba olan Öztürk ailesi fertleri arasındaki husumetin sona erdirilmesi için kent merkezinde bir düğün salonunda program düzenlendi.

Siyaset 26.11.2021 09:31:00 0
PERVİN BULDAN VE AHMET TÜRK’ÜN AĞRI’DA HUSUMETLİ AİLELERİN BARIŞTIRILMASI PROĞRAMINA KATILDILAR.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, burada yaptığı konuşmada, kıymetli bir barışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kan davalarının bitmesi ve hiçbir şekilde gündem olmaması için herkesin bu sorumluluğu üzerine alması gerektiğini ifade eden Buldan, şunları kaydetti:

"Ebetteki büyük aileler içerisinde anlaşmazlıklar ve birçok meseleden kaynaklı küskünlükler olabilir ama hiçbir anlaşmazlığın ve küskünlüğün karşılığı kan dökmemektir. Bütün meselelerin çözümünün diyalogdan ve müzakereden geçmesinin dışında hiçbir seçenek ve alternatif yoktur. O yüzden bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu büyük barışın bizim bir iç meselemizin dışında büyük barışlara vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Yürekten inanıyorum ki bu barış bizim kendi iç meselelerimizde de örnek teşkil edecek. Kan davalarının barışla çözülebileceğine bir örnek olacaktır."

Program, verilen barış yemeğinin ardından sona erdi.

Programa, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Öztürk aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.(aa)

  • BIST 100

    9240,91%-0,71
  • DOLAR

    38,44% 0,02
  • EURO

    43,84% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4093,28% -0,94
  • Ç. ALTIN

    6607,76% 0,28

Egazete


  • Çarşamba 17.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.9 ° / 6.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.7 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

30.04.2025

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38