İlginizi Çekebilir
Karabulak Suyu Mikroplu mu?...
Su Havzası Adeta Bir Çöplük Gibi
Belediye ve Özel ıdare Acilen Önlem Almalı
Karabulak Suyu Mikroplu mu?...
Su Havzası Adeta Bir Çöplük Gibi
Haber : Nezir Çelik
Halen Doğubayazıt ilçe merkezinde içme suyu olarak kullanılan ve Özel ıdare tarafından da Karabulak dahil bir çok köye içme suyu olarak verilen Karabulak suyu tamamen kontrolsüz.
Su havzası çevresinin korumasız olması nedeniyle bölge adeta bir çöplük haline gelmiştir.
Köylülerin yün ve diğer kirlilerini rahatlıkla yıkadığı su havzasına bakıldığında ?insanlar bu suyu nasıl içiyor da hasta olmuyor? dedirtiyor.
Ağrı?nın iki yerel idaresi olan Özel ıdare ile Belediyenin bu manzaraya seyirci kalmasına bir anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, ?bu ne biçim adem-i merkeziyetçilik. Böyle devam ederse yandık. Su havzalarını ne belediye kontrol ediyor ne de valilik. Eğer bu görev DSı?de olsaydı anında müdahale ederdi. Bu konuyu daha önce de haber olduğu halde kimsenin kılı bile kıpırdamadı. Bu yerel yöneticiler ne zaman başlarını kaldırıp bu tehlikeleri görecekler? ılahi koli basili gibi mikroplardan bazı insanlar öldükten sonra mı müdahale edecekler? diye konuştular.
ışin ilginç yanı ise Doğubayazıt?ın ıl Genel Meclisinin AP? li üyesi Mehmet Ertoğrol aslen Karabulaklı. Su havzasındaki manzaradan haberi olmadığını söyleyen Ertoğrol, ?su kaynağında gerekli incelemeleri yapacağım. Yapılması gereken bir hizmet varsa ıl Genel Meclisine ve Özel ıdare Genel Sekreterliğine ileteceğim. Gereği kısa zamanda yapılacaktır? dedi.

-
BIST 100
16231,52%0,75
-
DOLAR
44,49% 0,05
-
EURO
51,59% -0,34
-
GRAM ALTIN
6682,75% -1,77
-
Ç. ALTIN
10785,94% -2,07
Egazete
- Perşembe 10.5 ° / -0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 10.9 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 6.7 ° / -0.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
02.04.2026
- İMSAK 04:18
- GÜNEŞ 05:44
- ÖĞLE 12:17
- İKİNDİ 15:50
- AKŞAM 18:39
- YATSI 19:59




