İRANLI BİSİKLET TUTKUNLARININ KARADENİZ'İ GÖRMEK İÇİN SINIRLARI AŞAN MACERASI

Muhammed Derısavı: "Özellikle Trabzon'u gezeceğiz. Sonrasında bisikletle devam edip Gürcistan'a giderek Batum'u göreceğiz"

Spor 23.05.2025 12:46:00 0
İRANLI BİSİKLET TUTKUNLARININ KARADENİZ

İran'dan yola çıkan 3 bisiklet tutkunu, Karadeniz'in güzelliklerini görmeye pedal çevirerek gidiyor.

Doğasever İranlı Hamid Noşad, Areş Noşad ve Muhammed Derısavı, tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek için bisikletle yolculuklar yapıyor.

Karadeniz'in güzelliklerini görmek için bisikletleriyle yüzlerce kilometre pedal çevirip Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan üç arkadaş, seyahatlerinde geceleri çadırlarda konaklıyor.

Zorlu yolları aşıp Erzurum'a doğru pedal çeviren gezginler, Karadeniz Bölgesi'ndeki gezileri sonrası Gürcistan'a, oradan da Kars üzerinden dönüp ülkelerine gitmeyi planlıyor.

- "Trabzon'u görmek için bisikletle tura çıktık"

Gezginlerden Muhammed Derısavı, bisikletle tura çıkmayı çok sevdiklerini ve ülkelerinde de birçok yeri bu şekilde gezdiklerini söyledi.

Bisiklet yolculuğunun zorluklarının yanında güzelliklerinin de olduğunu anlatan Muhammed Derısavı, "Trabzon'u görmek için bisikletle tura çıktık. Bisikletlerle ülkemizden yola çıkıp Maku'ya, oradan da Türkiye'ye geldik. Özellikle Trabzon'u gezeceğiz. Sonrasında bisikletle devam edip Gürcistan'a gidip Batum'u göreceğiz. Orada da gezdikten sonra Kars'a dönüş yapacağız. Güzergah boyu geze geze tekrardan ülkemize döneceğiz." diye konuştu.

Ağrı Dağı'nın muhteşem manzaraya sahip olduğunu dile getiren Muhammed Derısavı, Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu dile getirdi.

Muhammed Derısavı, Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ni çok merak ettiklerini belirterek, "Geceleri kamp çadırımızda kalıyoruz. Yaklaşık 20 günde bisikletle 1200 kilometre pedal çevirdik. İnşallah çok daha güzel yerleri göreceğiz." dedi.

Hamid Noşad ise havaların çok güzel olduğunu, yokuşlu yollarda bisikletten inip yürüdüklerini, güzel vakit geçirmek için acele etmediklerini kaydetti.(aa)

  • BIST 100

    9430,58%-0,47
  • DOLAR

    39,03% 0,28
  • EURO

    44,25% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4169,77% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6643,34% 0,00

Egazete


  • Cuma 22.5 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.1 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

23.05.2025

  • İMSAK 02:53
  • GÜNEŞ 04:40
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:29
  • YATSI 21:08