İlginizi Çekebilir
İRAN BAYAZIT ARASINDA TİPİ
Ağrı-İran karayolunda etkili olan tipi ve buzlanma ulaşımı olumsuz etkiledi
Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından Ağrı-İran karayolunun 20. kilometresinde bulunan Murat geçidi, 35. kilometresinde bulunan Bayramyazı rampası ile 40. kilometresindeki İpek geçidinde buzlanma ve tipi etkili oluyor.
Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye giriş yapan tır sürücüleri, yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Çok sayıda tır, yoldaki buzlanma ve tipi nedeniyle farklı dinlenme tesislerinde bekliyor.
Karayolları ekipleri, tuzlama ve karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.
Tır sürücülerinden Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, İran`dan Kayseri`ye yük taşıdığını belirterek, yollarda yoğun şekilde buzlanma olduğunu söyledi.
Transit taşımacılığı yaptıklarını anlatan Turan, "Hava şartlarının sert geçmesi ve aşırı kar yağışından dolayı dinlenme tesisinde bekliyoruz. Karayollarından bir an önce yolları açmalarını rica ediyoruz. Kış şartlarından dolayı mağdur durumdayız" dedi.
Sürücülerden Muammer Karaca da buzlanmadan dolayı ilerleyemediklerini ifade ederek, özellikle viyadük ve rampalarda buzlu zeminin tehlike oluşturduğunu vurguladı. (AA)
-
BIST 100
17463,70%-0,27
-
DOLAR
45,58% 0,01
-
EURO
53,15% 0,27
-
GRAM ALTIN
6660,16% 0,00
-
Ç. ALTIN
10486,97% 0,00
Egazete
- Perşembe 14.8 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 16.7 ° / 4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
21.05.2026
- İMSAK 02:56
- GÜNEŞ 04:42
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:04
- AKŞAM 19:27
- YATSI 21:05




