İlginizi Çekebilir
İl Kültür Müdürü Eksiklikleri tamamlayacak.
DOĞUBAYAZIT AHMEDE XANİ KÜTÜPHANESİ TAMAMLANDI
Tarihi Bina onarımdan geçirilerek Doğubayazıt´ın istifadesine sunuldu
NEZİR ÇELİK YAZIYOR?
Tarihi bina elden geçirildi.
Belediye Caddesi, Tugay girişinde Rus işgali sırasında yapılmış olan, Tren İstasyon şefliği olarak işgal süresince hizmet verilmiş, 1915 Rus Bolşevik ihtilalı sonrası Ruslar çekilince bu bina Doğubayazıt Ortaokulu olarak uzun süre hizmet vermişti.
Binanın mimarı yapısında Ağrı dağındaki örtülü taş ocağında getirtilen siyah taşlar kullanılmış olup, duvar kalınlığı yarım metre çapında, dış duvar köşeleri taş süslemeleri yer almaktadır.
Binanın tavan ve taban kısmı ağaçla kaplandı. Bu bina Anadolu Sağlık Meslek binası olarak hizmet vermeye başlamış olup, bazı onarımlar ve ekler yapılarak asıl dokusundan uzaklaştırlan bina İş adamı Yüksek Mühendis Şerafettin Eryılmaz´ın maddi ve manevi destekleri ile restore edilerek Ahmede Xani Kütüphanesi olarak İlçe halkının hizmetine sunuldu.
Bu kütüphane Ahmede Xani´nin adının taşıması ve Doğubayazıt´ta bir ilk olduğunu söyleyen Ağrı Kültür Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, ?Temennimiz dünyanın birçok kültür şehrinde olduğu gibi onlarca kütüphanenin de kurularak gelecek nesillerimize örnek teşkil edeceğini umuyoruz. Başta katkılarından dolayı Şerafettin Eryılmaz, Eski Kaymakam Karahan Daştan´a ve kimin katkısı varsa herkese sonsuz şükranlarımızı ifade ederiz.? dediler.



-
BIST 100
16134,73%-0,60
-
DOLAR
44,57% 0,27
-
EURO
51,37% -0,20
-
GRAM ALTIN
6703,23% 0,27
-
Ç. ALTIN
10905,60% 1,04
Egazete
- Cumartesi 6.7 ° / -0.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.6 ° / 0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
04.04.2026
- İMSAK 04:15
- GÜNEŞ 05:41
- ÖĞLE 12:16
- İKİNDİ 15:51
- AKŞAM 18:41
- YATSI 20:01




