İlginizi Çekebilir
e-Tebligat Dönemi
PTT ye görev verildi
e-Tebligat adaleti hızlandıracak
Başbakanlık ıdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan bir değerlendirmede, e-Tebligat a geçilmesi durumunda adaletin hızlanacağı belirtildi.
Başbakanlık ıdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından e-Tebligata geçilmesi durumunda yaşanacak kolaylıkları ve maddi tasarruflarla ilgili değerlendirme raporu hazırlandı. Tebligat Kanunu nda yapılan değişikliklikle e-Tebligata uygulaması getirildi. e-tebligatın fiziksel yapısının oluşturulması için PTT ye görev verildi. PTT tarafından bir yıl içinde e-Tebligat işleminin alt yapısını hazır hale getirilecek.
Başbakanlık ıdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, Tebligat Kanunu nda yapılan değişikliğin hayatımıza girdiğini işaret edildi. e-Tebligata geçişte hukuki alt yapının yanı sıra elektronik ve fiziki alt yapının da hazır olmasının büyük önem arz ettiği ifade edilen değerlendirmede, şimdiye kadar fiziki ortamda yapılan tebligatta yaşanan zorluklar düşünüldüğünde elektronik ortama geçiş aslında birçok kesime büyük bir rahatlama getireceği kaydedildi. e-Tebligat a geçişte toplumsal direnç ve birtakım tecrübesizliklerden kaynaklanan zorluklar olacağı ifade edilen değerlendirmede, "Ancak uzun vadede düşünüldüğünde posta masrafları azalacak, tebligat işlemleri hızlanacak, vatandaşın bu sayede hayat kalitesi artacak ve davaların görülme süresi azalacaktır. Bilindiği üzere ülkemizde davalar uzun sürmekte ve bu nedenle birçok vatandaş mağdur olmaktadır. Davaların makul sürede bitirilememesi adil yargılanma hakkını da zedelemektedir. Çünkü her bireyin makul bir sürede adalete kavuşma hakkı vardır. Üstelik bu Anayasal bir haktır. ışte uzun süren davaların bir nedeni de fiziki ortamda yapılan tebligatlarda yaşanan sıkıntılardır. e- Tebligata geçiş bu anlamda da bir rahatlama sağlayacak ve bir anlamda adaletin zamanında tecelli etmesine hizmet edecektir." denildi.
e-Tebligat a geçişin ekonomik bir rahatlama da sağlayacağı ifade edilen değerlendirmede, vatandaşın yanı sıra kamunun da önemli oranda kazanç elde edeceği vurgulandı.

-
BIST 100
16085,49%1,03
-
DOLAR
44,47% 0,06
-
EURO
51,86% 0,91
-
GRAM ALTIN
6758,37% 1,29
-
Ç. ALTIN
10973,99% 2,63
Egazete
- Çarşamba 6.7 ° / -0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 10.5 ° / -0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 10.9 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
01.04.2026
- İMSAK 04:20
- GÜNEŞ 05:46
- ÖĞLE 12:17
- İKİNDİ 15:50
- AKŞAM 18:38
- YATSI 19:58




