DSİ HATIRASI OLMUŞ MİKROP YUVASI…

Bu dereler, DSİ'nin hüküm ve tasarrufunda olduğu için bir başka kurumun bu derelere müdahale yetkisi bulunmuyor.

Güncel 25.10.2019 10:10:00 0
DSİ HATIRASI OLMUŞ MİKROP YUVASI…

Haber. Nezir ÇELİK

Doğubayazıt'ın içinden geçen kanallar, vakti zamanında mevzuat gereği olarak  DSİ tarafından inşa edilmiştir. 

Bu kanaların amacı, ilçeyi sel ve taşkınlardan korumaya yöneliktir. İşin önemine binaen yasa, bu görevi DSİ'ye vermiştir.

O nedenle de dereler, DSİ'nin hüküm ve tasarrufunda olduğu için bir başka kurumun bu derelere müdahale yetkisi bulunmuyor. 

Bu da bir yerde Belediye'nin işine gelmiş olacak ki  derelerden kaynaklanan sıkıntıları, " DSİ'nin görevidir, müdahale edemiyoruz diyerek" derelere dokunmuyor. 

Öte yandan DSİ, kendi mülkiyetindeki bu derelere sahip çıkmadığı için zamanla, bu dereler işgal edildi, üstünde yapılar oluşturuldu, Dolayısıyla gelen sel suları taşkınlıklara neden oldu ve dereler nerede ise işlevini yitirdi.

DSİ dereleri, şimdilerde tam bir mikrop yuvasına dönüşmüş durumda. İnsan dere içlerine bakmıyor bile. İçleri çöp dolu. Kimi de bu derelere kanalizasyonunu bağlamış.

Bir yetkili çıkıp müdahale etmiyor. Bırakınız müdahale etmeyi, gidip bu manzarayı görmüyorlar bile. Aslında Kaymakam, Belediye Başkanı yada DSİ yetkilileri derelerin halini bir görseler mutlaka bir şekilde müdahale edecekler.

Bir de il ve ilçelerde Hıfzıssıhha Kurulu denen bir heyet var. Ne yazık ki bu mikrop yuvası olan dereleri, bu kurulda görmüş değil.

Lütfen her kes işini yapsın…

Anahtar Kelimeler: HATIRASI OLMUŞ MİKROP YUVASI…
  • BIST 100

    9240,91%-0,71
  • DOLAR

    38,44% 0,02
  • EURO

    43,84% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4093,28% -0,94
  • Ç. ALTIN

    6607,76% 0,28

Egazete


  • Çarşamba 17.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.9 ° / 6.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.7 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

30.04.2025

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38