DOĞUBAYAZIT’TA BAYRAM COŞKUSU: ARİFE GÜNÜ ESKİ BAYRAMLARI ARATMADI

Doğubayazıt Gazetesi

Medya 5.06.2025 16:23:00 0
DOĞUBAYAZIT’TA BAYRAM COŞKUSU: ARİFE GÜNÜ ESKİ BAYRAMLARI ARATMADI

Doğubayazıt, Kurban Bayramı’na sayılı saatler kala adeta bayram havasına büründü. Arife günü ilçede yaşanan yoğunluk ve hareketlilik, eski bayramları aratmayan görüntülere sahne oldu.

Çarşı-pazar sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taştı. Vatandaşlar bayram alışverişini coşkuyla tamamlarken, sokaklar rengârenk kıyafetler alan çocukların sevinciyle şenlendi. Şeker, çikolata, kuruyemiş ve geleneksel bayramlık ürünlere yoğun ilgi gösterilirken, esnaflar da bu ilgiden oldukça memnun kaldı.

Bayram telaşı sadece alışverişle sınırlı kalmadı; berberler, fırınlar ve tatlıcılar da gün boyunca yoğun mesai yaptı. İlçede yaşanan bu hareketlilik, bayram kültürünün ve toplumsal dayanışmanın hâlâ güçlü bir şekilde yaşatıldığını gösterdi.

Doğubayazıtlı vatandaşlar, “Bayramlar bizim için sadece tatil değil; birlik, beraberlik ve paylaşma zamanı. Bugünkü kalabalıklar, eski bayramları hatırlattı, çok güzel bir atmosfer var,” diyerek duygularını dile getirdi.

Belediye ekipleri ise temizlik ve  şehir düzenlemeleriyle bayram öncesi hazırlıkları tamamlarken, zabıta ekipleri de yoğunluk yaşanan alanlarda denetimlerini sürdürdü.

Doğubayazıt, bu bayramda da birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birine sahne olurken, tüm ilçe bayrama coşku ve heyecanla ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor.

  • BIST 100

    14162,59%-0,94
  • DOLAR

    42,71% 0,04
  • EURO

    50,26% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5877,57% -0,52
  • Ç. ALTIN

    9460,59% -0,83

Egazete


  • Salı 0.5 ° / -6.6 ° false
  • Çarşamba 1.4 ° / -5 ° Güneşli
  • Perşembe 1.9 ° / -6.8 ° Güneşli

Ağrı

16.12.2025

  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 12:08
  • İKİNDİ 14:31
  • AKŞAM 16:51
  • YATSI 18:16