İlginizi Çekebilir
DOĞUBAYAZIT'TA BİR GÖÇMENİN DAHA CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Dengi Çelik
DOĞUBAYAZIT – Karların erimesiyle birlikte sınır hattındaki acı bilanço gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Doğubayazıt’ın İran sınırına yakın noktalarından biri olan Üzengili (Meşar) köyü civarında, donarak hayatını kaybettiği tahmin edilen bir göçmene ait cansız beden bulundu.
Umut Yolculuğu Trajediyle Bitti
Sınırı geçerek yeni bir yaşam kurma hayaliyle yola çıkan mültecilerin "umut yolculuğu", bölgedeki ağır kış şartları ve geçit vermeyen doğa koşulları nedeniyle bir kez daha faciayla sonuçlandı. Edinilen bilgilere göre, karların erimeye başlamasıyla birlikte köylüler tarafından fark edilen cesedin, genç bir erkeğe ait olduğu belirlendi.
Bölgedeki yerel kaynaklar ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntüler, yaşanan dramın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kimliği henüz belirlenemeyen göçmenin naaşının, gerekli incelemelerin yapılması amacıyla hastane morguna kaldırılması bekleniyor.
Bahar Geldi, Kayıplar Gün Yüzüne Çıkıyor
Her yıl olduğu gibi bu yıl da karların çekilmesiyle beraber, kış aylarında sınırı geçmeye çalışırken tipiye yakalanan veya donarak hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin cansız bedenleri arazide bulunmaya devam ediyor. Vatandaşlar, sınır hattındaki bu insani trajedinin son bulması için önlemlerin ve duyarlılığın artırılması gerektiğini vurguluyor.
-
BIST 100
18213,85%0,48
-
DOLAR
45,53% 0,24
-
EURO
53,14% 0,06
-
GRAM ALTIN
6755,44% -0,55
-
Ç. ALTIN
10865,96% 0,00
Egazete
- Cuma 15.3 ° / 4.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 13.8 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 14.9 ° / 0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
15.05.2026
- İMSAK 03:04
- GÜNEŞ 04:47
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:02
- AKŞAM 19:22
- YATSI 20:57




