Tarih: 04.03.2015 11:07

Doğubayazıt'ı Diyadin Yönetiyor

Facebook Twitter Linked-in

Hastane Başhekimliğine Diyadin Başhekimi Vekâlet Ediyor

Haber: Nezir Çelik

Doğubayazıt Kaymakamı her hangi bir nedenle görevinden ayrıldığında yerine, Diyadin Kaymakamı bakıyor. Bu, normal karşılanan bir durum, çünkü Kaymakamlık, Mülki İdare Amirleri sınıfında olduğu için, ilçede bu sınıftan başka kamu görevlisi olmadığı için de en yakındaki Diyadin Kaymakamının bakması gerekiyor.

Ancak şu sıralar çok daha acayip ve alışılmamış bir durum söz konusudur. Doğubayazıt Devlet  Hastanesi Başhekimi baskılara dayanamadı ve ilçeden ayrılınca, boş bulunan Başhekimliğe Diyadin Devlet Hastanesi Başhekimi vekâlet diyor.

Dolayısıyla günlük rutin yazışmalar bile her gün Diyadin'e götürülüp başhekimin imzasına sunuluyor.

Edinilen bilgilere göre, Doğubayazıt Devlet Hastanesi öylesine baskı altına alınmış ki hastaneye yönetici dayanmıyor.

Doğubayazıt'ta, AK Parti kisvesi adı altında hareket eden bazı kişilerin hastane yöneticilerini baskı altına aldığını söyleyen vatandaşlar, bu çakal takımı, hastane yetkililerini sürekli baskı altında tutuyor, onları tayın ya da sürgün ile tehdit ederek hastaneden menfaat sağlamaya çalışıyorlar” dediler.

Bu kişilerin hastane içindeki bazı memurlarla da işbirliği yaparak hastanede baskı oluşturduklarını ifade eden vatandaşlar, öyle ki bunların her dediği oluyor. Hastane içinde yazılan en ufak bir yazıdan bile bu kişiler haberdar oluyor. Onun için her kes tarafından bilinen bu kişilerin hastaneden uzak tutulması gerekir” diye konuştular.

/resimler/2015-3/4/1109116883103.jpg

/resimler/2015-3/4/1109356571126.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —