DOĞUBAYAZIT’A BAĞLI GÜRBULAK SINIR KAPISI AÇILIYOR…

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınında normalleşme süreci kapsamında Gürbulak sınır kapısının bu hafta açılacağını söyledi.

Güncel 4.06.2020 10:14:00 0
DOĞUBAYAZIT’A BAĞLI GÜRBULAK SINIR KAPISI AÇILIYOR…

Hamza SALMAN

Normalleşme sürecini değerlendiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Haziran ayında ciddi toparlanma beklendiğini söyledi.

Sınır kapılarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Pekcan, Habur ve Gürbulak kapılarının bu hafta açılacağını söyledi. Pekcan'ın açıklamalarından satır başları:

"Haziran ayı itibarıyla Avrupa'nın da kademeli olarak normalleşmesiyle birlikte biz bir toparlanma sürecine gireceğiz. Yerel paralarla ticaret ön plana geçecek, biz de muhataplarımızla bire bir görüşmeler yapıyoruz. "SWAP İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ" Swap mekanizmasının hızlandırılarak iş insanlarının da işinin kolaylaştırılması lazım, hem Merkez Bankası hem iş insanlarıyla bir araya gelerek bu süreci takip ediyoruz. Çin ile görüşüyoruz, zaten bir swap anlaşmamız var, bunun kapasitesini artırmamız lazım, Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile de görüşüyoruz.

"CİDDİ TOPARLANMA BEKLİYORUZ"

Bu süreçte bütün dünyada yerel paralarla ticaret artacak. Haziran'dan itibaren ciddi toparlanma bekliyoruz. Sadece bizim değil, iş yaptığımız partnerlerimizin de toparlanması lazım, oralarda da olumlu gelişmeler var. Gümrük birliğinin güncellenmeye ihtiyacı var. Habur ve Gürbulak kapıları bu hafta açılıyor."dedi.
 

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,62% 0,03
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,43% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Egazete


  • Cumartesi 34.9 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Pazar 33.2 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.7 ° / 17.3 ° Güneşli

Ağrı

02.08.2025

  • İMSAK 03:20
  • GÜNEŞ 05:01
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:11
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 21:01