Doğubayazıt Belediyesi'nden Kamu Malına Zarara Sert Tepki

Haber: Dengi Çelik

Güncel 1.07.2025 18:37:00 0
Doğubayazıt Belediyesi

Doğubayazıt Belediyesi, 2025 yılında ilçe genelinde yol, kaldırım ve bordür çalışmalarını titizlikle sürdürürken, son günlerde yaşanan vandalizm olayları yetkilileri harekete geçirdi. Yeni yapılan kaldırım ve bordür taşlarının bilinçli şekilde kırıldığı ve tahrip edildiği tespit edildi.  

Belediye, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Halkımızın vergileriyle yapılan bu hizmetlere zarar verilmesi kabul edilemez. Kamu malına verilen zarar, hepimizin geleceğine yapılan bir haksızlıktır" ifadelerini kullanarak vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.  

Belediye yetkilileri, tahribatın gece saatlerinde gerçekleştiğini belirterek, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ayrıca, olaya karışanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

“Modern ve Yaşanabilir Bir Şehir İçin Hep Birlikte Sahip Çıkalım”  

Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Kenan Alkan ve Aygül Aşan yaptıkları açıklamada, "Şehrimizi daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu hizmetlere sahip çıkmaları ve zarar verenleri uyarmalarıdır" dedi.  

Belediye, benzer olayların önüne geçmek için mahalle muhtarları ve gönüllülerle iş birliği yaparak denetimleri artıracak. Ayrıca, kamu malına zarar verenlerin duyarlı vatandaşlar tarafından belediye birimlerine acilen haber vermelerini istediler.    

Sosyal medyada yapılan paylaşımın ardından birçok vatandaş, tahrip olan kaldırımların fotoğraflarını paylaşarak tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar, "Böyle bilinçsizce davrananların cezasız kalmaması lazım" yorumunu yaparken, bir başkası "Emeğe saygısızlığın alemi yok" diyerek olayı kınadı.  

Belediye, hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, zarar gören alanların en kısa sürede onarılacağını açıkladı…  

  • BIST 100

    10189,00%1,08
  • DOLAR

    39,77% -0,14
  • EURO

    47,05% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4282,88% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

Egazete


  • Perşembe 22.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.1 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.5 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

03.07.2025

  • İMSAK 02:44
  • GÜNEŞ 04:38
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:14
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:32