Doğubayazıt Belediyesi tarafından çocukların oyun oynayıp ailelerin vakit geçirmesi için kısa süre önce hizmete açılan park alanları, ne yazık ki bazı vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle çöp ve pislik içerisinde bırakılıyor. Belediyenin yoğun emek ve bütçe harcayarak ilçeye kazandırdığı yeşil alanlar, bilinçsizce yere atılan çöpler ve zarar verilen ekipmanlar nedeniyle kısa sürede harap hale geliyor.
Belediye ekipleri, günlük temizlik ve bakım çalışmalarıyla parkları korumaya çalışsa da halkın yeterince duyarlı davranmaması bu çabaları boşa çıkarıyor. Özellikle çocuk oyun alanlarında plastik atıklar, cam şişeler ve evsel çöplerin bulunması, hem çevre kirliliğine hem de çocuklar için ciddi tehlikelere yol açıyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan belediye yetkilileri, “Bu parklar tüm vatandaşlarımız içindir. Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği alanlar yaratmak için büyük bir emek veriyoruz. Ancak halkın bu alanlara sahip çıkmaması, yapılan yatırımları boşa çıkarıyor. Temiz bir Doğubayazıt için hep birlikte sorumluluk almalıyız” ifadelerine yer verdi.
Park çevrelerine çöp konteynerlerinin yerleştirilmesine rağmen çöplerin gelişi güzel şekilde yerlere atılması, çevre sakinlerinin de tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, “Belediye elinden geleni yapıyor ama bu iş sadece onlara bırakılmamalı. Hepimiz bu şehri temiz tutmalıyız” şeklinde konuştu.
Doğubayazıt Belediyesi, parkların daha temiz ve güvenli kalabilmesi adına vatandaşlara çağrıda bulunarak çevreye çöp atmama, kamusal alanlara zarar vermeme ve temizlik konusunda duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.
10619%1,26
40,59% 0,02
46,52% 0,47
4300,44% 0,63
6924,72% 0,00
Ağrı
31.07.2025