Bölgede Zincir Market Çalışanlarına “Oturma Yasağı” Tepki Çekti

Hamza Salman

Güncel 17.09.2025 09:18:00 0
Bölgede Zincir Market Çalışanlarına “Oturma Yasağı” Tepki Çekti

Van’da bazı zincir market şubelerinde asgari ücretle çalışan kasiyerlerin, mesai boyunca oturmalarının yasaklandığı iddiaları kamuoyunda tepki topladı. Kasiyerlerin gün boyu ayakta kalarak hem kasa işlemlerini yürüttüğü hem de müşteri yoğunluğuna karşı hizmet verdiği belirtiliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Koç, uzun süreli ayakta kalmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Dr. Koç, “Sürekli ayakta durmak, bacaklarda, ayaklarda ve omurilikte çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bu durum hem iş sağlığı yasalarına hem de uluslararası standartlara aykırıdır. İşverenlerin çalışanlarını bu şekilde zorlamaktan vazgeçmesi gerekir” dedi.

Uzmanlar, uzun süre ayakta kalmanın dolaşım bozuklukları, bel ve boyun ağrıları ile varis riskini artırdığına dikkat çekiyor. Çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanmasının, çalışanların hem bedensel hem de ruhsal sağlığı açısından zorunlu olduğunun altı çiziliyor.

Vatandaşlar da duruma tepki göstererek, “Kasiyerler bütün gün ayakta kalmak zorunda bırakılıyor, bu insanlık dışı bir uygulama” sözleriyle sosyal medyada eleştirilerini dile getirdi.

Yetkililerin konuya ilişkin denetim yapıp yapmayacağı merak konusu oldu

  • BIST 100

    14169,47%-0,89
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,24% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5872,97% -0,60
  • Ç. ALTIN

    9460,59% -0,83

Egazete


  • Çarşamba 1.4 ° / -5 ° Güneşli
  • Perşembe 1.9 ° / -6.8 ° Güneşli
  • Cuma 2.3 ° / -5.5 ° Güneşli

Ağrı

17.12.2025

  • İMSAK 05:46
  • GÜNEŞ 07:16
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 14:31
  • AKŞAM 16:52
  • YATSI 18:17