BELEDİYE, DOĞUBAYAZIT’IN İŞLEK YERLERİNE AKILLI OTOMATLAR YERLEŞTİRDİ

Haber. Refika ÇELİK

Güncel 31.03.2023 17:30:00 0
BELEDİYE, DOĞUBAYAZIT’IN İŞLEK YERLERİNE AKILLI OTOMATLAR YERLEŞTİRDİ

Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. 

Buna istinaden, Belediye 30 Mart "uluslararası Sıfır Atık günü" nedeniyle bölgede ilk olan sıfır atık geri dönüşüm otomatları ile doğayı kirleten ve yüzyıllarca kaybolmayan atıkların toplanması açısından şehrin işlek yerlerine akıllı otomatlar yerleştirerek, atılan atıkların sokak hayvanları için mamaya ve kaleme dönüşmesini sağlıyor.

Belediye başkanı Yıldız Acar,

"Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmayı hedef alarak, Proje kapsamında çocuklarımızda “Geri Dönüşüm Otomatları” ile farkındalık oluşturarak; okulumuzu ve çevremizi temiz tutma bilinci sağlamak için hep birlikte Uluslararası Sıfır Atık Gününü kutladık " dedi.

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,45% -0,08
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3991,28% -1,93
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Egazete


  • Cuma 21.7 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.4 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 18.8 ° / 5.4 ° Güneşli

Ağrı

02.05.2025

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:08
  • YATSI 21:41