ARAŞTIRMACI YAZAR NİHAT GÜLTEKİN İSTANBUL KİTAP FUARINDA KİTAPLARINI İMZALIYOR.

28-29 EKİM GÜNLERİNDE KİTAPLARINI İMZALAYAN NİHAT GÜLTEKİN OKURLARI İLE BULUŞTU.

Kültür-Sanat 3.11.2023 10:18:00 0
ARAŞTIRMACI YAZAR NİHAT GÜLTEKİN İSTANBUL KİTAP FUARINDA KİTAPLARINI İMZALIYOR.

FUARIN SON İKİ GÜNÜNDE DE (04-05 KASIM 2023) TEKRARDAN OKURLARI İLE BULUŞUP, KİTAPLARINI İMZALAYACAKTIR.

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile kırkıncı yılında Beylikdüzü TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28 Ekim- 5 Kasım 2023 tarihleri arasında okurlar ile buluşuyor. Fuar bu Pazar günü akşam saatlerinde son bulacaktır.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 1982’den bu yana 40 yıldır kesintisiz düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, ağırladığı yarım milyona yakın ziyaretçisi ile alanında en köklü ve rakipsiz aynı zamanda Avrupa’nın okura ulaşan en büyük fuarı olma özelliğine sahiptir.

Yüzlerce yayınevinin ve binlerce yazarın okurlarla buluştuğu, değerli edebiyat insanlarının onurlandırdığı fuar, düzenlenen yüzlerce etkinlikle fuar sürecinde kentte büyük bir edebiyat ve kültür şöleni yaratarak kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olmaktadır

Ekonomik sorunlardan dolayı Kürt yayınevlerinin katılım sağlamadığı bu yıl sadece İsmail Beşikçi Vakfı ve Nûbihar katılmaktadır. İlçemizin araştırmacı yazarı Nihat Gültekin ise Belge yayınları standında yer alıp, Ehmedê Xanî ve Gelîyê Zîlan ile ilgili kitaplarını imzalamaktadır. Araştırmacı yazar Nihat Gültekin; ”Bu sene büyük bir heyecanla kitaplarla buluştuk. Fuarda kitaplarımızı imzalamak için dört gün bulunacağım. Genel anlamıyla bir yüksek katılım yok. Sanırım ekonomik sorunlardan kaynaklanıyor. Çünkü kitaplar en az 100 tl den başlıyor. Böyle olunca da sıkıntılar oluyor. Kürt yayınevleri hemen hemen katılım yok. Eskiden da Diyarbakırdan, Vandan gelen yayınevleri vardı. Maalesef şimdi İstanbul’daki yayınevleri bile katılmıyorlar. Bir yazar olarak bu etkinliklere katılırken moral alıyoruz ve yeni çalışmalara motive oluyoruz. Kitapların ruhumuzun gıdası olduğunu unutmayalım. Kitapsız bir evin, ruhsuz bir vücut olduğunu düşünürsek, evimizde bir kütüphanemiz olmalı diyorum. Bu bağlamda cumartesi ve Pazar günü Doğubayazıtlı ve Kürdçe okuyan okurlarımı bekliyorum.”dedi.

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,84% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4076,93% -0,68
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

Egazete


  • Çarşamba 17.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.9 ° / 6.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.7 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

30.04.2025

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38