AK PARTİ AĞRI İL BAŞKANLIĞI’NDAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI: “ÇEVREYİ KORUMAK GELECEĞİ KORUMAKTIR”

Haber: Naime Olcay Baran

Yaşam 6.06.2026 17:10:00 0
AK PARTİ AĞRI İL BAŞKANLIĞI’NDAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI: “ÇEVREYİ KORUMAK GELECEĞİ KORUMAKTIR”

     AK Parti Ağrı İl Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada çevrenin korunmasının insanlığın ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, sürdürülebilir bir gelecek için çevre bilincinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

     Yapılan açıklamada, Dünya Çevre Günü’nün yalnızca bir farkındalık günü olmadığı, aynı zamanda toprağa, suya, havaya ve tüm canlılara karşı sorumluluklarımızı hatırlatan önemli bir gün olduğu ifade edildi. İklim değişikliği, kuraklık, çevre kirliliği ve doğal kaynakların azalması gibi küresel sorunların her geçen gün daha fazla hissedildiğine dikkat çekilen açıklamada, çevreyi korumanın gelecek nesillere karşı bir görev olduğu belirtildi.

 

     AK Parti Ağrı İl Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya konulan 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi’nin Türkiye’nin çevre ve iklim politikalarındaki kararlılığının en önemli göstergelerinden biri olduğu ifade edildi.

 

     Açıklamada, Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ve uluslararası alanda da örnek gösterilen Sıfır Atık Hareketi’nin çevre bilincinin toplumun her kesimine yayılmasında önemli bir rol üstlendiği belirtilerek, geri dönüştürülen her atığın, dikilen her fidanın ve korunan her damla suyun geleceğe bırakılan değerli bir emanet olduğu kaydedildi.

 

     Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımları, çevre dostu şehircilik uygulamaları, millet bahçeleri ve sürdürülebilir kalkınma projeleriyle çevre alanında önemli adımlar attığı vurgulanan açıklamada, “Çevreyi korumak sadece doğayı değil, geleceğimizi ve vatanımızı korumaktır. Bir ağacı yaşatmak geleceği yaşatmak, bir damla suyu korumak ise medeniyetimizi korumaktır.” ifadelerine yer verildi.

 

     Ayrıca Türkiye’nin çevre ve iklim alanında uluslararası sorumluluklarını da yerine getirmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, Kasım ayında Antalya’da düzenlenecek COP31 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nın Türkiye’nin bu alandaki vizyonunu ortaya koyan önemli organizasyonlardan biri olduğu ifade edildi.

 

     AK Parti Ağrı İl Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı, açıklamanın sonunda tüm vatandaşların 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak, çevreye duyarlı yaşam kültürünün toplumun her kesiminde güçlenmesi temennisinde bulundu.

  • BIST 100

    17232,93%-1,08
  • DOLAR

    45,97% 0,02
  • EURO

    53,01% -0,94
  • GRAM ALTIN

    6408,30% -3,23
  • Ç. ALTIN

    10403,63% -2,20

Egazete


  • Cumartesi 27 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

06.06.2026

  • İMSAK 02:41
  • GÜNEŞ 04:33
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 16:08
  • AKŞAM 19:40
  • YATSI 21:24