A.İ.Ç.Ü'DE ‘İŞ MEVZUATININ GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI' KONFERANSI VERİLDİ.

İŞ MEVZUATI KONFERANSI

Eğitim 27.12.2014 12:06:48 0
A.İ.Ç.Ü

Ağrı Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirleri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesinde ‘İş Mevzuatının Güncel Sorunları ve Çözüm Yolları' konulu konferans verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Orhan KOTAN, konferansa konuşmacı olarak katıldı.

İdari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen konferansta, ücret, kıdem ve ihbar tazminatı, yıllık izin, işsizlik sigortası gibi, çalışanları ilgilendiren konulara yer verildi.

KOTAN, konuşmasında şunları aktardı: Çıplak ücret, ayrıca yemek, kasa tazminatı, gıda, yakacak, eğitim, konut, giyecek, erzak, aile,  çocuk, taşıt yardımı, unvan tazminatı yıpranma tazminatı, temettü sağlık yardımı, devamlı ödenen primler, ikramiyeler ve kıdem tazminatının hesaplanmasında dikkate alınır.” KOTAN, işsizlik sigortası ile ilgili olarak ise şunları söyledi:  işten çıkarılan işçilerin, işsizlik maaşından faydalanabilmesi için hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden başvuru yapması gerekir. İşsizlik sigortası başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmaktadır.” Dedi. 

  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Egazete


  • Pazar 15.5 ° / 5.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.5 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Salı 14.1 ° / 3.7 ° Güneşli

Ağrı

09.11.2025

  • İMSAK 05:13
  • GÜNEŞ 06:38
  • ÖĞLE 11:57
  • İKİNDİ 14:40
  • AKŞAM 17:05
  • YATSI 18:25