İlginizi Çekebilir
AĞRI'DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KAPSAMINDA YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI
Doğubayazıt Gazetesi
Ağrı'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara yöresel yemekler ikram edildi.
Valilik tarafından Millet Bahçesi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Vali Mustafa Koç, burada yaptığı konuşmada, Türk mutfağının kültürel zenginlik barındıran lezzetlerle dolu olduğunu söyledi.
Anadolu’nun dört bir yanında şekillenen bu eşsiz mutfak kültürünün, coğrafi, iklimsel ve sosyolojik farklılıklarla harmanlanarak zengin bir gastronomi mozaiği oluşturduğunu belirten Vali Mustafa Koç, şöyle konuştu:
"Bu değerli miras içinde Ağrı mutfağı da kendine has tatları, geleneksel tarifleri ve özgün sunumlarıyla önemli bir yer tutmaktadır. Bu hafta boyunca hem ilimizin mutfak zenginliğini daha yakından tanıma imkanı bulacak, hem de yöresel lezzetlerimizin inceliklerine tanıklık edeceğiz. Abdigör köftesinden halise yemeğine, geven balından Ağrı ketesine, yaprak dönerden daha birçok özgün tatla şehrimizin mutfak kültürünü yakından deneyimleyeceğiz."
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış ve il protokolü yöresel yemeklerin sergilendiği stantları gezdi.
Etkinlikte katılımcılara döner, helise, mantı gibi çeşitli yöresel yemekler ve ürünler ikram edildi.(aa)
-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Egazete
- Cumartesi 7.6 ° / -0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 1.8 ° / -4 ° Puslu
Ağrı
11.04.2026
- İMSAK 04:02
- GÜNEŞ 05:30
- ÖĞLE 12:14
- İKİNDİ 15:53
- AKŞAM 18:48
- YATSI 20:10




