Ağrı´da umre ödüllü siyer sınavı yapıldı

siyer sınavı yapıldı

Kültür-Sanat 1.02.2016 11:26:45 0
Ağrı´da umre ödüllü siyer sınavı yapıldı

Ağrı´da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "umre ödüllü"siyer sınavı yapıldı.

Ağrı´da, Hazreti Muhammed´in hayatını konu alan sorulardan oluşan sınava 2 bin 800 kişi katıldı. Büyüklerde iki kategoride yapılan sınavda ilk kategoride 20, ikinci kategoride de 6 katılımcı umre ziyareti ile ödüllendirilecek. Sınavda ayrıca çocuklar kategorisinde de sınav düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Üyesi Sadık Sosan, yaptığı açıklamada, siyer sınavındaki amaçlarının, toplumda Hazreti Muhammed´in hayatının doğru şekilde bilinmesi yoluyla yüksek bir ahlak seviyesine ulaşılmasına katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Yaptığımız sınavla Peygamber Efendimizin hayatını ve ahlakını öğretmeye çalışıyoruz. Bu sınav ve buna benzer etkinlikler ile Peygamber Efendimizi tanıyarak aramızdaki sıkıntıyı ve kopukluğu giderebiliriz. Halkımız birinci ve ikinci kategoride ve çocuklar bazında çok büyük bir katılım sağladı. Sınav için iki okul tahsis edilmesine rağmen okullar yeterli gelmiyor. Gördüğümüz kadarıyla katılımcılar sınava çok iyi hazırlanmışlar. Birinci kategoride 20 ikinci kategorimizde de 6 olmak üzere toplam da 26 umre ödülümüz var. Ayrıca bu yılkisınavlarımızda katılımcılarımıza ´1001 siyer ödülü´ veriyoruz. Bu sınavın kaybedeni olmadığı için sınavın temel gayesi ahlaktır. Şu anda toplumumuz ve gençlerimiz çökmüş durumda. Bu sınav sayesinde en azından ahlakımızı kazanmış olursak bu bizim için bir kazançtır."(AA)

  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,22
  • EURO

    51,72% -0,66
  • GRAM ALTIN

    6877,72% -8,66
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Egazete


  • Cumartesi -0.9 ° / -8.8 ° Orta kuvvetli karlı
  • Pazar 0.8 ° / -4.3 ° Hafif karlı
  • Pazartesi 0.8 ° / -2.7 ° Yoğun kar yağışlı

Ağrı

31.01.2026

  • İMSAK 06:42
  • GÜNEŞ 08:09
  • ÖĞLE 13:22
  • İKİNDİ 16:01
  • AKŞAM 18:26
  • YATSI 19:48