AĞRI´DA ASAYİŞ UYGULAMALARI

.

Güncel 5.12.2018 09:53:45 0
AĞRI´DA ASAYİŞ UYGULAMALARI

Ağrı´da, Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin geçen ay FETÖ/PDY´ye yönelik düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden 1´i, PKK/KCK´ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 72 şüpheliden 27´si tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kasım ayı içerisinde FETÖ/PDY terör örgütü, PKK/KCK göçmen kaçakçılığı, sigara, hırsızlık ve uyuşturucu ile mücadele suçlarına yönelik yaptığı operasyonlarına yer verildi.

Açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen şahıslara yönelik 9 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar neticesinde, yakalanan 7 şüpheliden 1´inin tutuklandığı, 6´sının ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest kaldığı ifade edildi.

- 27 şüpheli tutuklandı

PKK/KCK ?ya yönelik çalışmalarda ise il merkezi ve ilçelerinde 72 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, şüphelilerden 45´inin adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 27´sinin de tutuklandığı kaydedildi.

Düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerle birlikte 11 adet ruhsatsız av tüfeği, 185 fişek, 1 adet tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 100 adet fişek ile çok sayıda dijital ve örgütsel materyal ele geçirildiği kaydedildi.

Uyuşturucu madde satan, alan ve nakleden şahıslara yönelik çalışmalarda, 161 gram metamfetamin, 6 gram eroin, 6 kilo 580 gram esrar, 6 gram sentetik kannabinoid, 195 adet sentetik ecza, 461 gram afyon sakızı ele geçirildiği, haklarında adli işlem başlatılan 9 kişinin tutuklandığı aktarıldı.

- 137 bin 430 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı

Bu yıl yasa dışı tütün mamulleri ticaretini önlemeye yönelik yapılan çalışmaların da aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında, gümrük kaçağı olan 137 bin 430 paket sigara, 21 bin 132 litre kaçak akaryakıt, 25 bin 840 adet ilaç, 7 bin 200 emtia, 6 bin adet içi boş makaron ve 1 adet sahte belge ele geçirilmiş, 37 araca el konulmuştur. Kaçakçılık suçları kapsamında yakalanan 19 şahıstan 16´sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 3 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca halen 11 şahısın gözaltı işlemleri devam etmektedir."

- 305 düzensiz göçmen yakalandı

Yurda yasal olmayan yollardan giriş yaptığı anlaşılan 305 düzensiz göçmenin yakalandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Göçmen şahıslar üzerinden haksız kazanç elde eden ve göçmen kaçakçılığı suçuna karışan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan şahıslardan 4´ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 12 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Asayiş çalışmalarına da değinilen açıklamada, "Aranan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda 9 şahıs tutuklanmıştır. Kişilere karşı işlenen suçlarla ilgili yakalanan 6 şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış, 3 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Hırsızlık suçlarıyla ilgili olarak yakalanan 10 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 20 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir." denildi.(AA)

Anahtar Kelimeler: AĞRI ASAYİŞ UYGULAMALARI
  • BIST 100

    10912,75%0,38
  • DOLAR

    41,98% 0,07
  • EURO

    48,85% 0,33
  • GRAM ALTIN

    5380,54% 1,53
  • Ç. ALTIN

    8972,46% 0,28

Egazete


  • Cuma 13.3 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 14.7 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Pazar 15 ° / 3.1 ° Güneşli

Ağrı

31.10.2025

  • İMSAK 05:04
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 11:56
  • İKİNDİ 14:48
  • AKŞAM 17:15
  • YATSI 18:34