İlginizi Çekebilir
Ağrı Geven Balı Üretimine Eğitim Desteği
Mehmet Cemil Baydar
Ağrı’da coğrafi işaretli ürünler arasında yer alan Ağrı Geven Balı’nın üretiminin artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Doğubayazıt Muhammed Celali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.
İl Özel İdaresi’nin desteğiyle hayata geçirilen “Coğrafi İşaretli Ağrı Geven Balının Üretimini Artırma Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette, okul yönetimi ile arıcılık alanında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Proje kapsamında öğrencilerin arıcılık konusundaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, arı kovanı yapımına yönelik uygulamalı eğitimler verilmesi ve gençlerin sektöre kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca bölgede arıcılığın yaygınlaştırılması ve coğrafi işaret tesciline sahip Ağrı Geven Balı üretiminin artırılması amaçlanıyor.
Yetkililer, eğitim faaliyetleriyle hem mesleki eğitime katkı sunmayı hem de Ağrı’nın önemli tarımsal değerlerinden biri olan geven balının üretimini desteklemeyi hedeflediklerini belirtti.
Gerçekleştirilen ziyaretin, öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin güçlenmesine de önemli katkılar sunması bekleniyor.
-
BIST 100
17764,02%-0,48
-
DOLAR
47,19% 0,03
-
EURO
53,82% 0,04
-
GRAM ALTIN
6193,93% 0,14
-
Ç. ALTIN
9824,82% 0,00
Egazete
- Çarşamba 31.5 ° / 14.6 ° Güneşli
- Perşembe 32 ° / 14.5 ° Güneşli
Ağrı
22.07.2026
- İMSAK 03:05
- GÜNEŞ 04:51
- ÖĞLE 12:19
- İKİNDİ 16:14
- AKŞAM 19:38
- YATSI 21:16




