Tamamlandığında sadece bir kütüphane değil, tam teşekküllü bir yaşam alanı olması planlanan proje, sunduğu imkânlarla dikkat çekiyor:
Geniş Kapasite: Aynı anda 1.500 kişinin ders çalışabileceği modern alanlar.
Çocuklara Özel: Minik okurlar için tasarlanmış müstakil bir çocuk kütüphanesi.
Sosyal Alanlar: Beceri atölyeleri, konferans salonu ve çok amaçlı bölümler.
İnşaat sahasını adım adım gezen Vali Bozkurt, projenin Ağrı'nın eğitim ve kültür hayatı için kritik bir yatırım olduğunu hatırlatarak, sürecin hızlandırılması noktasında net talimatlar verdi. Mevcut çalışmaların daha etkin ve planlı yürütülmesi gerektiğini belirten Bozkurt, herhangi bir takvim sarkmasına müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizdi.
"Bu proje gençlerimizin geleceği için büyük önem taşıyor. Belirlenen takvimin ötesine geçmek için tüm imkânlarımızı seferber etmeliyiz."
Vali Bozkurt, kütüphane inşaatının sadece fiziksel bir yapı olmadığını, şehrin akademik başarısını artıracak bir merkez olduğunu ifade ederek; inşaat sürecinin hızlandırılmasına yönelik adımların bizzat takipçisi olacağını vurguladı.
Vatandaşların bir an önce bu modern tesisten faydalanması hedeflenirken, çalışmaların vites yükselterek devam etmesi bekleniyor. (Mehmet Cemil Baydar)