Doğubayazıt'ta eğitim veren Dr. Reşat Erden Anadolu Lisesi'nin bulunduğu çevre yolunda her gün aynı manzara yaşanıyor. Okul çıkış saatlerinde öğrencilerin üst geçit olmasına rağmen yolu doğrudan kullanması, bölgeyi adeta bir tehlike hattına çeviriyor.
Özellikle ders çıkış saatlerinde yoğunlaşan bu durum, sürücüler için de büyük risk oluşturuyor. Çevre yolundan yüksek hızla gelen araçlar, aniden yola çıkan öğrenciler nedeniyle ani fren yapmak zorunda kalıyor. Bu anlar ise adeta "facianın eşiği" olarak değerlendiriliyor.
Üst geçidin varlığına rağmen kullanılmaması, hem öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye atıyor hem de trafik akışını riske sokuyor. Bölgede yaşanan bu sorumsuzluk, her geçen gün daha büyük bir kazaya davetiye çıkarıyor.
Vatandaşlar ve sürücüler, özellikle okul yönetimi ve ilgili kurumların bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade ederken, öğrencilerin de kendi güvenlikleri için üst geçidi kullanmaları gerektiğini vurguluyor.
Her gün tekrarlanan bu görüntüler, "önlem alınmadan mı bir şey olacak?" sorusunu akıllara getiriyor. Çünkü bu ihmalkârlık devam ettiği sürece, yaşanacak bir kazanın telafisi olmayacak.
Your browser doesn't support HTML5 video.