Menü Doğubayazıt Gazetesi
Tarih: 14.04.2026 16:57
DOĞUBAYAZIT’TA ÖĞRETMENE SALDIRI: EĞİTİM SEN’DEN SERT TEPKİ

DOĞUBAYAZIT’TA ÖĞRETMENE SALDIRI: EĞİTİM SEN’DEN SERT TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

     Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan olay, eğitim camiasını derinden sarstı. Kemalpaşa Ortaokulu'nda görev yapan bir öğretmen, eski öğrencisi tarafından okul içerisinde saldırıya uğrayarak yaralandı.

 

        Edinilen bilgilere göre, daha önce farklı okullarda da disiplin sorunları yaşayan ve hakkında çeşitli işlemler yapılan öğrenci, geçmişte eğitim gördüğü okullarda tehditkâr davranışlar sergiledi. Psikiyatrik destek yönlendirmelerine rağmen sürecin etkin şekilde takip edilmediği iddia edilen öğrenci, son olarak Kemalpaşa Ortaokulu'na yerleştirildi. Burada da disiplin problemleri nedeniyle başka bir okula yönlendirilen öğrencinin, bir süre sonra eski okuluna gelerek öğretmenleri tehdit ettiği öğrenildi.

 

      Olay günü ise öğrenci, öğretmene arkadan keser sapıyla vurarak saldırdı. Aldığı darbe sonucu yaralanan öğretmenin, başından kanlar içinde öğretmenler odasına giderek yardım istediği belirtildi.

 

Yaşanan olayın ardından Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri okula giderek yaralanan öğretmene destek ziyaretinde bulundu ve kamuoyuna yönelik sert bir basın açıklaması yaptı.

 

      Yapılan açıklamada, eğitimde artan şiddet olaylarına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Eğitimde şiddet kader değildir, bu düzenin sonucudur. Doğubayazıt'ta yaşanan bu olay bir anlık öfke değil; yıllardır görmezden gelinen sorunların sonucudur. Okullarda projeler, raporlar var ama en temel şeyler yok: güvenlik yok, önlem yok, sorumluluk alan yok."

 

       Açıklamada ayrıca son dönemde Türkiye genelinde eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekilerek, gerekli önlemlerin alınmamasının bu tür vakaları artırdığı vurgulandı.

 

      Eğitim Sen, taleplerini ise şu şekilde sıraladı: okullara güvenlik görevlisi atanması, okul polisi uygulamasının hayata geçirilmesi, eğitim emekçileri için caydırıcı yasal koruma sağlanması ve riskli öğrenciler için etkin psikososyal destek mekanizmalarının kurulması.

 

         Açıklamanın sonunda ise yetkililere çağrıda bulunularak, "Bu olaylar basit vaka değildir. Gerekli hukuki süreçler derhal işletilmeli ve şiddet zinciri kırılmalıdır. Doğubayazıt öğretmenleri yalnız değildir" ifadeleri kullanıldı.

 

        Yaşanan olay, ilçede eğitim güvenliği konusunu yeniden gündeme getirirken, öğretmenlerin can güvenliği konusunda daha etkin önlemler alınması gerektiği yönündeki tartışmaları da beraberinde getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —