Hüseyin DEMİR


Tüm Toplumsal Sorunların Çözümü için 2021 Reform Yılı olmalı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın: ‘2021'i reform yılı haline dönüştüreceğiz.


Ekonomide ve hukukta yapacağımız reformlarla ülkemizi istihdam, özgürlükler açısından güçlendireceğiz.’ sözlerini bir vatandaş olarak 5 yıldır tekrar eden biriyim.

Sayısız köşe yazımda ve verdiğimiz demeçlerde toplumsal sorunları, ulusal ve yerel gazeteler aracılığıyla dinlendirme gayretinde olduk. Bizim amacımız kişisel paye hiç olmadı, çabamız hep toplumsal fayda oldu.

 Neredeyse toplumsal sorun haline dönüşmüş tüm konularda araştırmalar yaparak sorunların çözümüne yönelik katkı sunma, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için insani temelde destek verme gayretini ortaya koyduk. Bu kapsamda daha önce dile getirdiğimiz, toplum için faydalı olduğunu düşündüğümüz ve bugün reformlar konusunda adım atılacağının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın: ‘2021'i reform yılı haline dönüştüreceğiz’ sözüne istinaden daha önce dile getirdiğimiz bazı konularını tekrar hatırlatmanın yerinde olacağını düşünüyorum.

Daha önce dile getirdiğimiz Adli sicil, arşiv kaydı, banka sicili, idari sicilleri olanlara temiz bir sayfa açılmasının toplumun yararına olduğunu söylemiştik. Özellikle cezasını çekmiş ama sabıkalı damgasından 15 yıl ve 30 yıl  daha  kurtulamayacak olan 7 milyonun üzerinde sabıkalı vatandaşa kapsamlı bir af ile temiz bir sayfa açılmasının hukuk reformlarında yer almasının ne kadar gerekli ve bu toplumun faydasına olduğunu anlatmıştık, bugün yine hatırlatmanın faydalı olduğuna inanıyorum.

Cezaevleri hususunda sayısız yazı yazdık ve yazılarımızda önemli olanın çokça cezaevleri inşa etmek değil, ıslah özelliğini tam anlamıyla yerine getirebilecek bir düzenin kurulmasını vurgulayarak, cezaevlerinin mevcut durumunun ıslah özelliğini yerine getiremediğini, ıslah özelliğini kaybetmiş yapılara dönüştüğünü vurgulamıştık. Suç batağına düşmüş nice insanın ikinci bir şansı hak ettiğini ve bu kapsamda genel bir affın gerekliliğini, ıslah özelliğini tam anlamıyla yerine getirebilecek bir sistemin kurulmasının toplumsal fayda içerdiğini ve bu faydanın toplumsal uzlaşıyı güçlendirmesinin yanında güven ortamının tahsisi açısından ne kadar kıymetli olduğunu anlatmıştık. Reform sürecinde bu konunun önemini belirtme adına tekrar etmekte fayda görüyorum.

Birçok toplumsal, ailesel ve ekonomik sorunlara neden olan tefecilik konusunun çözümü noktasında net ifadeler ile tefeciliğin kökünün kazınması gerektiğini çokça dile getirdik. Tefeciliğin kökünün kazınması ve tefecilik ortamının kurutulmasının toplumsal ve ekonomik dengeler adına ne kadar kiymetli olduğunu bu kapsamda toplumsal fayda içeren çözüm önlerimizi yazmıştık. Bugün reform sürecinde tefecilik konusu dikkat çekilmesinin ve çözüm için daha fazla bu konuya eğilmesinin önemini belirtme adına tekrar etmekte fayda görüyorum.

Dış ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, bürokratik engellerin düzeltilmesi, ihracatın artırılması, ithalatın azaltılması hususunu  defaatle dile getirdik. Bugün ekonominin daha da güçlenmesine büyük katkılar sunması açısından reform sürecinde bu konulara daha fazla önem gösterilmesinin yerinde olduğunu düşündüğüm için tekrar dile getirmekte fayda görüyorum.

Daha önce dile getirdiğim uyuşturucuda dijital tehlike, ekonomiyi aksatan yönler, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, sınır ticaretinin geliştirilmesi, enflasyon konusu, mega kentlerin yönetim sitemi, yatay mimarinin önemi, depreme dayanıklı yapıların önemi, eğitim sisteminin aksayan yönleri, dış siyasette ülke menfaatlerinin korunması, yer altı zenginliklerimizden maksimum düzeyde yararlanılması konusu, göçmenler, Suriye ve Ortadoğu konusu, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin önemi, markalaşmanın kıymeti, toplumsal sorunların çözümünün kıymeti, tarımda yaşanan sorunların çözümü, siyasi makamlarda ve yöneticilerde işin ehline verilmesi, adaletin, hukukun önemi gibi sayısızca toplumsal fayda içeren sorunların tespiti ve çözüm önerileri sunmanın gayreti ve çabası içerisinde olan bir kardeşiniz olarak reform sürecinde, toplumsal beklentileri karşılayacak çözümlerin gerçekleştirilmesine her bireyin destek vermesi gerektiğini düşünen biriyim. Siyasi Saikler ile çözülmeyen her sorun, bu ülkenin zararınadır. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın: ‘2021'i reform yılı haline dönüştüreceğiz’ sözüne tam destek verdiğimi, sözde değil! özde gelişmeler ile tüm toplumsal konuları kapsaması gerektiğini ve bunu tekrar hatırlatmanın faydalı olduğuna inandığımı, bir vatandaş olarak milletin faydasına olacak tüm konu ve gelişmelerin öncelikli olması gerektiğine vurgu yapma adına hatırlatmak istedim.

Umarım reformlar milletin tüm sorunlarını kapsayacak çözümler ile hayata geçer.

Sağlıklı, Mutlu günler dilerim.

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54