Hüseyin DEMİR


Piktes Öğretmenleri'nin Hakkı olan Kadro verilmesi

PIKTES NEDİR?


1996/1997 yıllarında sınıf öğretmeni ihtiyacını karşılamak için devlet farklı alanlardan başvuran 45 bin civarında kişiyi sınıf öğretmeni olarak atamıştı.

Bunların arasında

Ziraat mühendisleri

Gıda mühendisleri

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği

Su ürünleri mezunları

Daha nice meslek mezunu öğretmenlikle alakası olmayan kişi ‘’koyunun olmadığı yerde keçi Abdurrahman çelebidir'’diyerek öğretmen yapıldı.

Bugün ise binlerde öğretmen adayı atanmayı beklemektedir.

Devleti yönetenlerin icat ettiği ücretli öğretmenlik yani düşük ücretli eğitimli köle ile açığı tamamlıyor.

Tabi bu ücretli öğretmenliği yapanlar hepsi öğretmenlik mezunu değil

Önlisans torna sayfiye, kümes hayvancılığı, süt ürünleri vb bölüm mezunlarını öğretmen diye atayan bir sistemde, hak aramak yersiz gözükse de mücadele edilmeden hiçbir şeyin değişmeyeceği de aşikardır.

Her sorunun hızlı, kolay, ucuz ve yanlış bir çözümü vardır. Yeterki çözme iradesi ben bunu çözeceğim desin; Maalesef siyasilerin çözüm noktasında gösterdikleri tavır

Konuşan, dinlendiren, haykıran her zaman vardır ama çözüm nedense bir türlü gelmez

Siyaset dünyasının bir soruna bakış açısı, bu sorun biraz daha büyüsün, mağdurlar artsın, seçim vadi yaparız noktasına kadar gittiği için!

Bir sorunun etinden, sütünden, yününden yüzde yüz yaralanmadan o sorunu çözme  iradesi gösteremiyorlar

Son zamanlarda sosyal medya da Piktes diye bir söz duydum

Sosyal medya üzerinden seslerini Bakan’a iletmeye çalıştıklarını gördüm

Araştırdım, talepleri okudum ve çok haklı talepleri olduğunu gördüm

6 bin civarında öğretmen adayı normal bir devlet memuru nasıl atanmışsa

Bu piktes öğretmenleri de aynı şekilde atanmış

Tek fark var kadrolu atanmamış Ve projenin bitmesi durumunda bu 6 bin Piktes öğretmeni işsiz kalacaklar.

Soru şu!

Piktes öğretmenleri

Eğitim mezunumu? Evet

Kpss ile atanmış mı? Evet

Güvenlik soruşturmasından geçmiş mi? Evet

Normal memur atamalarının tüm aşamalarını geçmişler mi? Evet

Proje bitince işsiz kalacaklar mı? Evet dolayısıyla Burada bir haksızlık var.

Bu 6 bin gencimiz normal öğretmen ve tüm kriterleri memuriyete uygun, geçtikleri süreçte kadro almaları gerekir diye düşünüyorum.

Geçmişte nice öğretmen vasfını taşımayan kişiyi öğretmen olarak atayan devlet yetkilileri bugün hakkı olan memur olma koşullarını yerine tam olarak getiren Piktes öğretmenlerini kadrolu atamada geç kalmamalıdır. Bu onların hakkıdır

Piktes i hiç duymayanlar için Genel bilgi ;
PIKTES NEDİR?

“Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)”, Geçici Koruma Altındaki çocukların, Türkiye’deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesidir.

PIKTES bütçesinin tamamı, Avrupa Birliği tarafından, “Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT)” anlaşması çerçevesinde doğrudan hibe yöntemiyle karşılanmaktadır.

03.10.2016 tarihinde başlatılan Proje, halen ülkemizin 26 ilinde sürdürülmektedir. 2018 yılı Aralık ayında 2. fazına başlayan PIKTES Projesi 2021 yılı Aralık ayına kadar devam edecektir.

GEÇİCİ SÜRELİ-PICTES ÖĞRETMENLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

• Projede görev yapan tüm öğretmenler KPSS puanı üstünlüğüne göre girdikleri MÜLAKAT sınav puanları ile tıpkı “Sözleşmeli Öğretmenler” gibi atanmışlardır.

• 6000 civarında atanan bu öğretmenlerin branşlara dağılımı; 3800 civarı Sınıf Öğretmeni, 1100 civarı Türkçe Öğretmeni, 500 civarı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, 500 civarı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmeni ve 100 civarı Arapça Öğretmeni şeklindedir.

• Sınıf, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri, Suriyeli İlkokul- Ortaokul ve Lise çağındaki öğrencilere “Türkçe Öğretmek” amacıyla “Türkçe Öğreticisi” unvanıyla görev yaparken; Arapça Öğretmenleri Suriyeli aileler ve öğrencilerle ilgili tercümanlık hizmeti yapmalarının yanı sıra anadillerini unutmamaları gayesiyle Arapça eğitimi vermektedir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmenleri de bu öğrencilerle ve aileleri ile ilgili PDR hizmetlerini yerine getirmektedir.

• Projede görev yapan tüm öğretmenler görev öncesi iki hafta süren eğitimlerle göreve hazırlanmış, zaman zaman dönem içinde hizmet içi eğitimler almışlardır. Ayrıca yabancılara Türkçe öğretimi hususunda, üniversitelerimiz öğretim görevlilerince de eğitime alınarak TÖMER sertifikası almaya hak kazanmışlardır.

• Projede görev yapan öğretmenlerimizin çoğu Suriye sınırındaki illerde görev yapmakla birlikte büyükşehirlerimizde de Suriyeli nüfusuna göre yoğunluk göstermektedirler. Mülteci kamplarındaki ve kamp dışındaki yalnız Suriyeli öğrencilerin olduğu geçici eğitim merkezlerinde görev yapanlarla birlikte Türk öğrencilerle birlikte karma bir şekilde eğitim veren normal devlet okullarımızda oluşturulan sınıflarda da görev yapmaktadırlar.

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54