NEZİR ÇELİK


KAYMAKAM´DAN AÇIKLAMALAR

Doğubayazıt Kaymakam Ulaş Akhan, yapmış olduğumuz bir çok Habere açıklık getirdi.


Ziyarette Kaymakam  Ulaş Akhan ile Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanları Alaettin Aslan ile Nezir Çelik beraberinde sohbetinde, ´Hizmette devamlılık ilkesi´ noktasında hareketle yapımı sürdürülen Doğubayazıt Kültür Evi ve Ahmede  Xani Müzesinin ile Eski Beyazıt Hükümet konağının yeniden oluşumun sağlaması ile Doğubayazıt kültür ve turizmine katkı sağlayacak  her türlü  katkı konusunda fikir alış verişi yapıldı.

Gazetecilerin görevleri hakkında konuşan Kaymakam Ulaş Akhan, kamu yararına yapılacak olan her proje ve girişimi desteklediklerini söyledi. Tanıtım ve doğru bilgilendirme anlamında basının oldukça önemli bir görev üstlendiğini de kaydeden Kaymakam Akhan, gazetecilik mesleğinin çok büyük fedakâr bir meslek olduğuna vurgu yaparak, ?Günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Gazetecilik mesleğinde, özellikle doğru tarafsız haber yapılırsa, halkımız daha sağlıklı bilgilenir? dedi.
Doğubayazıt Kaymakamı Akhan, gece gündüz Doğubayazıt için çalıştıklarını söyledi. Doğubayazıt ilçesinin huzur, güvenilir ve daha da gelişmesi için çalışacaklarını ifade etti.

HABERİMİZE AÇIKLIK GETİRİLDİ.

Dağlar ve Tepeler Artık Git Gide Yok Olmayacak.

Okuyucularımız Hatırlar, Doğubayazıt´ın dağ ve tepeleri git gide yok oluyordu. Haberimiz üzerine de, Kaymakam artık böyle bir olumsuzluğun olmayacağını belirtti.

Bilindiği gibi, Çok değişik bir topraktı Gültepe Köyü´nün kumu, çünkü bir süre sonra adeta Bu köyde bulunan tepe eriyip yok oldu, Herkes istediği şekilde. Bu pomza kumunu alıp götürdü.

Kaymakam Ulaş Akhan, ?Yasalar; dağlar ve tepelerin devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğunu belirtti, Artık Devletimiz mallarına sahip çıkacaktır. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın. Öyle her kes istediği şekilde bu dağları tepeleri yok edemeyecek? dedi.

DOĞUBAYAZIT İSHAKPAŞA SARAYI MODERN ASFALT YOLA KAVUŞUYOR

Bilindiği gibi, Yıllar yılı İshakpaşa Saray yolu bir türlü DİKİŞ TUTMUYORDU.  Bozulmalara ve taban taşlarının kayması ile araçların geçişi için risk yaratır durumuna gelmişti.

Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akan İshakpaşa Saray yolunun çağdaş ve modern bir hale gelmesi için  Ezurum 12.Bölge Müdürlüğü nezdinde yaptığı girişimler olumlu sonuç verdi, Bölge Müdürlüğü yol yapımı kabullendi.

Böylece, Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü tarafından  başlatılan çalışmalar kapsamında sit alanı dışından başlayarak Doğubayazıt Çevre yoluna kadar olan 9 km´lik İshakpaşa Sarayı Yolu asfaltlama ve sanat yapıları çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Kaymakam Ulaş Akhan; ?İshakpaşa yolu Doğubayazıt´lı olan MEK firması tarafından yapılıyor, Böylece uzun süre bozulmadan vatandaşlarımız ve yabancı misafirler rahat bir şekilde saray yolunu kullanabileceklerdir? dedi.

Doğubayazıt şehir merkezi ile İshakpaşa Sarayı arasındaki yolun asfaltlanması Doğubayazıt halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21