NEZİR ÇELİK


İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ, EMİTT FUARI VE AĞRI´NIN TANITIMI

.


Bu yıl yeniden İstanbul´da düzenlenen EMİTT gibi fuarlar aslında büyük bir fırsattır. 
 
İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi´nde yaklaşık 70´e yakın ülkeden toplamda 4 bin 500 kurum, kuruluş ve beldenin katıldığı fuarda, çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı yer alıyor.
Gözden uzak, gönülden ırak Ağrı´nın tanıtılması da ancak bu tür organizasyonlarla mümkündür. 
 
Ağrı´nın tanıtılması gereken onlarca güzellikleri var. Yine günümüzde Ağrı´da üretilen çeşitli ürünler var.
 
Bilindiği gibi, Bu yıl 28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul´da gerçekleştirilen EMİTT Fuarı´na Türkiye´nin çeşitli bölgesinden bir çok vilayet katıldı. Fuara katılan illerden biri de AĞRI idi. Bir süreden beri hazırlıklarının sürdüğü stantlar önceki gün görücüye çıktı.
 
 EMİT Fuarı´na Ağrı Valisi Musa Işın, İl Kültür Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, Hamur, Taşlıçay ve Dedeli Beldiye Başkanları, ve Ağrılı dernekler katılım gösterdi. 
 
VALİNİN KONUŞMASI:
 
Ağrı Valisi Musa Işın, yaptığı açıklamada, Ağrı´nın en önemli değerlerinden olan İshakpaşa Sarayı konsepti ile fuara katıldıklarını belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Standımızda ayrıca Ağrı Dağı, Nuh´un Gemisi, Ahmedi Hani, Diyadin kaplıcaları, ilimize has el sanatları, Ağrı Balı, Diyadin´in sera domatesi, üniversitemizi, Diyadin ilçemizde yetişen etnobotanik bitkileri tanıtıyor ve gelen misafirlerimize haline yemeğimizi İkram ediyoruz. Yine yöremize özgü kına yakma tekniğiyle misafirlerimizi karşılıyoruz. İnşallah ilimiz için güzel bir tanıtım yapacağız. Bu vesile ile özellikle haftasonu buradaki bütün hemşehrilerimizi standımıza bekliyoruz." 
 
BU ARADA:
 
 Bir sonraki fuara veya etkinliğe daha iyi hazırlanıyorlar. 
 
Yine Ağrı İl Kültür ve turizm Müdürlüğü´nün de büyük bir gayret içerisinde olduğunu görüyoruz. Muhsin Bulut, kurumun başına geçtiği günden bu yana AĞRI´nın kültürüne, tarihine, turistik bölgelerine büyük önem vermeye başladı. Bu kurumun başına gelmiş geçmiş en iyi müdür olarak ifade edebiliriz. İşini severek yapıyor. Her gün yeni bir enerji ile farklı bir çalışmaya başlıyor.
 
İstanbul´da AĞRI´yı çok iyi temsil ettiğine inanıyorum. Geçmiş yıllarda EMİTT Fuarına katılmış. Ayrıca Van´da Ankara´da düzenlenen etkinliklerde de stant kurarak AĞRI´nın tarihini, kültürünü, yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı bulmuştur.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut´a imkan verilmesi halinde Ağrı´yı en iyi şekilde temsil edecektir. Kısıtlı bütçe ile bundan daha iyisi olamaz. Bulut, tüm olumsuzluklara rağmen kurumun faaliyetlerini sürdürmesini sağlıyor, ilin tanıtımını yapıyor. 
 
 
 
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21