NEZİR ÇELİK


FİYATLAR 1300 LİRAYA KADAR DEĞİŞİYOR... HANİ FİYATLARDA STANDART VARDI...

İZMİR-AĞRI ARASI DİREK UÇUŞ OMAYINCA VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR…


AĞRI´DA UÇAK FİYATLARI ÇOK UÇUK

Yanlış okumadınız İzmir-Ağrı uçak seferleri direk olmadığından aktarmalı gidildiği için fiyatlar 1300 Tl.den başlıyor.

Erzurum ve Van´a göre daha pahalı uçuyoruz. Diğer ifadeyle Erzurum bize göre ucuz uçuyor. Hal böyle olunca Ağrı´lılar Van yada Erzurum yolunu tutuyorlar.

TIPKI SAĞLIKTA OLDUĞU GİBİ?

Neden pahalı uçuyoruz?

Ana sebep arz-talep meselesi.

Ağrı´lı olarak uçağa yoğun ilgimiz var.

Talep çok olunca fiyat artıyor.

Firmalar bilet fiyatlarında uçuşa geçiyor

Nisan ayına yeni girmemize rağmen memleketlerine yada işi gücüne gitmek için uçak biletlerine olan talep çok yüksek. Bu durum havayolu şirketlerinin dikkat çekici zamlarına neden oldu.

Özellikle Türk Hava Yolları (THY) ve Anadolujet pahalı bilette adeta yarışıyor. Havayollarının bilet fiyatlarına bakıldığında Ağrı - İzmir uçak biletlerinin 1300 liraya kadar yaklaştığını görmek mümkün.

                Konuyla alakalı bilet satış acentesi ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde: "Ağrı Hava Limanı çok yüksek fiyatlara bilet satılmaktadır. Serzenişlerimiz fayda etmediği için zorlanarak bilet almakta ve uçuşumuzu gerçekleştirmekteyiz. Öyle zannediyoruz ki Türkiye´nin en pahalı bileti Ağrı uçuşlarında satılmaktadır.

Halbuki direk Ağrı-İzmir uçukları için ek sefer konulsa vatandaş bu kadar zorluk çekmez ve daha ucuza uçar.

Uçakların dolu olması münasebetiyle Türk Hava Yolları kumar oynar gibi bir gün önce ve son saatlerde bilet alanları, ya da almak zorunda olanları bekler gibi fiyatları otomatikman yükseltmekte ve vatandaşın mağdur olmasına vesile olmaktadır. 

                Aylar, haftalar öncesinden bilet alanlar daha uygun fiyatlara bilet alırken, acil hastası, işi gücü olanlar bilet almaya yöneldiklerinde ciddi paralar ödemektedirler. Dünyanın en pahalı biletinin satıldığı Ağrı´da ülke genelinde de aynı uygulamanın olması, THY´nin fırsatçılık yaptığını çağrıştırmaktadır.

                Yani aynı uçakta örneğin bir kişi 600 TL´den uçarken, bir başka yolcu aynı uçakta 1300 TL´den  uçuşunu gerçekleştirmektedir.

Sadece biz gazetecilerin yazmasıyla bu konu çözülmez. Siyasiler, bürokratlar, STK temsilcileri de seslerini yükseltmelidir.

Pahalı uçuşlar Ağrı´nın kaderi olmamalıdır.

  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20