NEZİR ÇELİK


DSİ GÖRÜNDÜ KANALLAR TEMİZLENDİ

Derelerin bir bölümü, özel kişiler tarafından işgal edildiğinden makineler oralara giremiyor…


Makineler taşkın kanallarına girerek uzun zamandan beri buralarda biriken çöp, taş, atık ve balçıkları temizliyor.

20 Yıldan beri çöp yuvasına dönüşen bu kanalları devamlı yazdık yazıyoruz. İlçe içindeki bu taşkın su kanalları hakkındaki haber ve yorumlar  gazetemizde hiç eksik olmadı.

Başyazarımız Mehmet Koç, köşesinde defalarca konuyu işledi.

Ne yazık ki yayınlarımız çok da ciddiye alınmadı. En fazla, "bu konu bizimle alakalı değil" denilerek, konu, belediye ve DSİ arasında gidip geldi.

Onlar sustukça, kanallar daha da dolmaya ve çekilmez hale geldi. Böyle olunca da gazetemiz, sesini çok daha yükseltmeye başladı. Yazmaya, çizmeye ve yeni görüntüler paylaşmaya devam ettik.

Nihayetinde DSİ'nin başındaki Genel Müdür durumdan haberdar oldu ve Sayın Genel Müdürün talimatıyla Mutlu son başladı. 

Yıllardan beri yetki ve görev tartışması sebebiyle bir türlü temizlenemeyen Doğubayazıt içindeki taşkın su kanalları, DSİ Genel Müdürü özel talimatıyla, kurumun Ağrı şubesinden gelen iş makinaları ile temizlenmeye başlandı.

Makineler taşkın kanallarına girerek uzun zamandan beri buralarda biriken çöp, taş, atık ve balçıkları temizliyor. 

DSİ ekibi bayrama kadar ilçede kalarak, sel ve taşkın kanallarının çevresini yaşanır bir duruma getirecek.  

Durumdan çok memnun olan vatandaşlar, gazetemize gelerek DSİ'nin bu çalışmasından çok mutlu olduklarını ve DSİ Genel Müdürüne teşekkürlerini ifade ettiler.

DSİ'nin bu hizmetini iyi bir BAYRAM HEDİYESİ olarak değerlendiren vatandaşlar, "Allah razı olsun. Bu hastalıklı ortamda çöp derelerinin temizlenmesi bizim için tam bir bayram hediyesi oldu. Dereler özellikle yaz aylarında  kokuyordu ve çok da sinek üretiyordu. Öyle ki insan yanında geçerken burnunu kapatıyordu. Böyle duyarlı yetkililer olunca sorun ve sıkıntılar da azalıyor" diye konuştular.

ÖTE YANDAN

 Derelerin bir bölümü, özel kişiler tarafından işgal edildiğinden makineler oralara giremiyor…

Ağrı'dan gelen ekip, beraberinde getirdikleri makinalar ile günün her saatinde derelerde temizlik çalışması yapıyor. Bu ekiplere Doğubayazıt Belediyesi de lojistik destek veriyor ve ekibin her türlü hizmet talebini karşılıyor.

Edinilen bilgilere göre, derelerin bir bölümü, özel kişiler tarafından işgal edildiğinden makineler oralara giremiyor ya da çalışan ekibe karşı çeşitli müdahaleler oluyor. 

Derelerin işgal edilmesi durumda dağlardan gelen taşkın suların buralardan geçemeyeceği ve taşan suların çevreye zarar vereceğini ifade eden vatandaşlar, "insanlar bu kadar da aç gözlü olmamalı. Kimi evinin duvarını tam derenin kenarına getirmiş, kimi de bizzat dereyi işgal etmiştir. Belediye acilen  bu duruma müdahale etmelidir.  Bu art niyetli insanların, halkın tamamını alakadar eden bu tecavüzüne bir şekilde mani olunmalı ve her kes kendi sınırlarına çekilmelidir" dediler.

Alınan bilgilere bu durum  Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, tarafından da doğrulandı.

 Başkan Acar'ın 'da dere işgallerine en kısa sürede  müdahale edeceği de alınan haberler arasında bulunuyor.

  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23