Fırat Beyazıt ÇELİK


DOĞUBAYAZIT´IN SANATÇILARI DENGBEJU-STRANBEJE BAZİDE

KISA ZAMANDA YILDIZI PARLAYAN GÜZEL BİR SES HOZAN RAMAZAN


Hozan Ramazan (Ramazan  DİNÇ)  çocukluğunda köydeki, yada mahalledeki arkadaşlarına türküler söyler,onun çocukluğu dönemlerde de baskıcı rejim yasakçı zihniyet yüzünde söylemek istediği Kürtçe türküler yasak olduğunda,Türkçe olarak türküler söyleyip,sesinin güzelliğini çevresine kabul ettirmiş.Daha sonra düğünlere çağırılıyor,özel yerlerde sahane almaya başlıyor.Kendisi büyüdükçe seside gürleşiyor.Türkçe türküler yerine,o çok sevdiği Kürtçe türkülerini söylemeye başlıyor.Söylediği Stranlar her kesimin hafızasında yer alıyor.

         Söylediği,yorumladığı türküleri harmanlayıp, Ararat´ın eteklerine savuruyor,her ne kadar bir-iki abisine gidip,sesini dinletip yardımda bulunmalarınıistiyorsa  da,pek iştah açıcı bir cevap alamıyor.?seriyo tu kurbana lıngabı? diyor tek başına mücadeleye başlıyor Hozan Ramazan.

           Hozan Ramazan´ı tanımam kliplerini dinlememlen oldu.Daha sonra BAY-DER´in pikniğine gelip sahane almasını ardından şahsen tanışmış olduk.Kibar ve zarif bir kardeşimiz.YunusAgıri gibi,Brusk Azat  gibi o da pek saygıdan kusur etmedi.

           Hozan Ramazan 1983 yılında Doğubayazıt İncesu köyünde dünyaya gelmiş.7 kardeşin en küçüğü olan Hozan Ramazan,müziğe olan tutkusu  konusunda aile bireylerinden de yardım almış,her zaman evde söylermiş türküleri inceden,ince.

          Kısa zamanda aranan sanatçılar arasındaki yerini alıyor Hozan Ramazan,Türkiye´nin her yanında konserler verip,adından sıkça söz etmeye başlıyor.Klipler çekmeye başlıyor,Doğubayazıt´ın tanıtımı bakımında kliplerini genelde Doğubayazıt ve civarlarında çekiyor.

        İlk klibi olna, KEÇKA MUNZUR ile seyircisinin karşısına çıkan Hozan Ramazan, POTPORİ, LE ZERİYE ve DERDE YARI ile devam etmiş.Bundan böyle klipler devam ederken, albüm çalışmalarınada hız vermiş durumdadır.Ancak her sanatçının olduğu gibi Hozan Ramazan´da gerek klipler için ve gerekse albüm için sponsor bulmaktan zorlanıyor.

           Doğubayazıt´ımızın çok sayıda iş adamı var.Bence bu genç kardeşlerimizin elinde tutmaları gerekmektedir.Bir klibin maliyetinin pekte pahalı bir şey olmasa gerek.Artık düğünlerinde,özel günlerinde Doğubayazıt´ın Hozan Ramazan gibi bir sürü sanatçısı var.Hepsininde Maşallahı var.Üretken,çalışkan,başarılı kardeşlerimiz.Çağırın gelsinler,kendi kültürümüzü üretsinler.

        Hozan Ramazan,Yani Ramazan Dinç 1983 Yılında Doğubayazıt İncesu köyünde dünyaya gelmiş evli ve iki çocuk babası olan kardeşimize sanat hayatında başarı ile çıktığı merdivenlerden başarılarının devamını diliyorum.Ne diyeyim ?hozanım,hozan,Hozan Ramazan?...

/resimler/2015-7/4/0931554794787.jpg

 

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54