MEHMET KOÇ


BİR DERNEK ÇALIŞMASI

AĞRI DERNEKLERİ FEDERASYONU


Her fırsatta Ağrı için bir etkinlik ya da tanıtım programı düzenlemeye çalışan Ağrı Dernekleri Federasyonu, bu kere de geniş katılımlı bir buluşma ve tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin bir çok yerlerindeki Ağrılıları,  Ankara’da bir araya getirmeyi sağlayan dernek, ayrıca yapılan konuşmalardan da anlaşıldı ki federasyonun, yapmak istediği hizmetlere de çok iyi hazırlandığı gözlendi.

Toplantının başlangıcında yapılan sunum ve sonrasında Genel Başkan Nuri Aydemir'ın konuşmasından anladığımız kadarıyla, dernek, tabiri caiz ise dersine iyi çalışmış, Ağrı’nın sorun ve sıkıntılarını detaylı bir şekilde analiz etmiştir.

Bununla birlikte, Ağrılıların kendi çalışmalarına müdahil olmalarını, derneği birlikte yönetmeyi ya da kendilerine en azından fikri konularda yardımcı ve yol gösterici olmalarını bekliyor.

Bursa'dan, Antalya'dan, İzmir'den de katılımcıların olduğu toplantı bazı duygusal konuşmalara da sahne oldu.

Özellikle Ağrı eski milletvekili ve hemşerimiz Fatma Salman'ın, ebediyete intikal eden merhum Yaşar Eryılmaz, Mikail Aydemir, Cemil Erhan gibi isimlerden söz etmesi, katılımcılar tarafından alkışlarla anıldılar.

Toplantıya katılan Ağrı eski milletvekili Kerim Aydemir, Ağrıya karşı duyduğu şükran duygularını ifade ederken, Mehmet Hanefi Alır  ise birlik ve beraberliğe dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Genel Başkan Nuri Aydemir ise her vesile ile daha çok ilgisizlikten yakındı.

Görüldüğü kadarıyla Başkan serzenişlerinde haklı, çünkü bazı hemşerilerimiz yeterince destek olmadıkları gibi bazen köstek de oldukları görülüyor.

Bunun son örnekleri İstanbul'da yapılan Ağrı Tanıtım Günlerinde de görüldü.

Öte yandan derneğin yönetim yapısına bakıldığında başkanın da belirttiği gibi ilgisizliğin bir başka boyutunu da görmek mümkündür.

Neredeyse yönetimin tamamı devlet memurlarından oluşmuş durumda.

Bendeniz de uzun süre bürokratlık yaptım, o nedenle yönetimdeki değerli bürokrat hemşerilerim alınmasınlar.

Kamu görevlilerinin tabi oldukları mevzuat gereği, yetkililer karşısında fazla ısrarcı olamayacakları için, dolayısıyla dernek çalışmalarında çok faydalı olamayacaklarını düşünüyorum.

Binaenaleyh dernek yapısının homojen bir duruma getirilmesi ve daha çok serbest meslek sahibi gibi bağımsız kişilerin yönetimde görev almaları çok faydalı olur.

 

  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28