MEHMET KOÇ


BELEDİYE HİZMETLERİ VE

YEREL SİYASET


Doğubayazıt Belediyesi, yaklaşık 20 yıl HDP ve kayyumlar tarafından yönetildi  Bu sürede hizmetlerin sınırlı, ideolojinin ise ağırlıklı olduğu bir dönem yaşanmıştır.

Her ne kadar kayyum kaymakamlardan birinin döneminde mülki idare ve belediye yetkisinin birleştirilerek zoraki bir şekilde, tek merkezden kullanılması sonucu  bir takım işler başarılmış ise de, kişi ile kaim olan bu hizmetler, ilgili kaymakamın atanmasından sonra tamamen durmuştur.

Çünkü hukuki altyapısının olmaması nedeniyle, daha sonra gelen kayyum  kaymakamlar tarafından yasal görülmemiş ve devam etmemiştir 

Ancak son yıllarda bağımsız belediye başkanı Yıldız Acar, bazı muhalif meclis üyelerinin siyasi engellemelerine rağmen Doğubayazıt halkını, meşru hizmetler ile buluşturmuş, böylece belediyenin asıl amacının ideoloji değil, hizmet etmek olduğu anlaşılmıştır.

Böylece Doğubayazıtlı hemşerilerimiz, uzun bir süre hizmetten yoksun kaldıktan sonra belediyenin, gerçek misyonunun halka hizmet etmek olduğunu görebilmiştir.

Başkan Yıldız Acar, kendi döneminde Belediyenin siyasi bir platform veya ideolojik bir yer değil, halkın refahını artırmak için hizmet sunma yeri olduğunu göstermiştir. 

Bu itibarla önümüzdeki yerel seçimlerde halk, oy kullanırken ideoloji yerine, hizmeti göz önünde bulundurmalıdır. 

Zira Yapılacak yerel hizmetler, Doğubayazıt'ın daha fazla gelişmesine ve halkın yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacaktır. 

Belediyeler, siyasetten çok, halkın mutluluğunu ve ihtiyaçlarını karşılamak için vardır. Bu nedenle belediyeler, demokratik hizmet yerleridir. 

Aslında Doğubayazıt Belediyesi'nin son dönemdeki hizmet odaklı çalışmaları, yerel yönetimlerin asli görevidir. 

Onun için halkın, hizmeti göz önüne alarak oy kullanması durumunda, yerel yönetimlerin daha etkili ve verimli çalışmasına katkı sağlayacaktır. Aksi durumda belediyenin başarısından söz edilemez. 

Çünkü belediyelerin var oluş sebepleri, mahalli hizmetlerdir. Siyaset, siyasi partilerin görevidir. Onlar yeterince siyaset yapıyor. 

DOĞUBAYAZIT’ halkı, yerelde siyaset istemiyor hizmet istiyor. Bunu nereden biliyoruz, şu anda ilçede kime sorarsanız başkan Yıldız Acar’ın çalıştığını, hizmet ettiğini söylüyor.

Binaenaleyh  kısa denebilecek bir zaman içinde yapılan altyapı. temizlik, yol, su ve yeşillendirme gibi ana hizmetler, yeterince göze çarpıyor.

  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32