Hüseyin DEMİR


Başarılı işlere imza atan Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanımız Yıldız Acar, hanımefendiyi kutluyorum.

Tabi ki şahsi çıkarlar peşinde olanlar için böyle bir zorluk yoktur.


 Bir şehri yönetmek kolay bir iş olmadığı gibi meşakkatli bir iştir.

Belediye başkanlığı, mevcut ve gelecek nesilleri düşünerek insan onura yakışır, yaşanabilir, sorunlarını çözmüş bir yaşam alanı oluşturma gayesine olan şerefli Belediye başkanları için nice zorluğa göğüs germe mecburiyeti, eleştirilere karşı dirayetli ve yapıcı olma zorunluluğu, kul hakkını koruma ve hakkı hakka teslim etme makamı   olduğu için hiç kolay değildir. Tabi ki şahsi çıkarlar peşinde olanlar için böyle bir zorluk yoktur.

Onlar için tek zorluk hırsızlığını yasal kılıfına uydurma, duyulmasını önleme ve hırsızlığa göz yummayacak kişileri nasıl susturabilirim kaygısıdır. Eskiden amuduyla çalan Belediye başkanlarını gören halk hem çalışıyor hem çalıyor a sevindiği nice Belediye başkanı gördü bu halk, halen başka şehirlerde bu durumlar maalesef devam etmektedir.

Niyeti dünya malı olan Belediye başkanları işi kılıfına uydurarak çalınca mutlu olurlar, milletin yaşadığı zorluk ve sorunlar onların hiç umurunda olmaz. İşini düzgün yapan Belediye başkanları ne zaman sevinir ve mutlu olur derseniz, bir eser kazandırınca, milletin hayır duasına mazhar olunca, şehrin bir soruna çözüm bulunca mutlu olurlar ve daha çok gayret ederler. İşlerini düzgün yapan Belediye başkanları genelde milletin hakkına göz dikenler tarafından iftiraya, hakarete maruz kalır çünkü istediklerine ulaşamayan hırsızlık niyetinde olanlar, ahlak yoksunu olan kişiler olduğu için her türlü iftirayı, karalamayı yapmaktan geri durmayan kişilerdir.

Bu kişilerin varlığı şerefli Belediye başkanlarını her ne kadar üzse de yaptığı hizmetlerin halk tarafından taktir edildiğini görmek, halkın derdine bir nebze derman olduğunu görmek hizmet mücadelesi sürdürmekte büyük bir azim kaynağı olmaktadır.

Memleketimiz Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanımız Yıldız Acar hanımefendinin, Kent & Başkan dergisinin Türkiye’de 1390 Belediye’yi kapsayan, belediyelerin projeleriyle aday olduğu oylama sonucunda ‘’Dezavantajlı Gurupları Sosyal Yaşama Dahil Etme’’ projesi ile ödül almaya hak kazanan belediye başkanları arasında yılın belediye başkanı seçilmesi çok anlamlı ve değerli buluyorum. Sn. Yıldız Acar hanımefendinin belediye başkanlığı yaptığı bölgenin dezavantajları, iktidar desteğinden mahrum olması, bağımsız olmasından dolayı beraberinde gelen dezavantajlar, yıllarca biriken ilçenin sorun ve sıkıntıların çokluğu düşünüldüğünde başarılı işlere imza atmanın hiç kolay olmadığı koşullarda verilen ödül daha değerli ve daha anlamlı olmaktadır.

Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanımız Yıldız Acar hanımefendinin Doğubayazıt ilçesi için tüm zorluklar ve dezavantajlara rahmen başarılı işlere imza atması, büyük bir gayret gösterdiğini ve işini iyi yaptığının kanıtıdır.

Memleketimiz Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanımız Yıldız Acar hanımefendinin İlçeye hizmet etme ve hizmet getirme çabasını yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum. Memleket için faydalı tüm iş ve işlemlerinde yanında olmanın memlekete hizmet etme bilinci ve saikiyle  yanında olduğumuzu söylemek istiyorum.

  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31