Fırat Beyazıt ÇELİK


AHMET DUMLU'NUN BAŞKANLIĞINDAKİ BAY-DER

DERNEK ÇALIŞMALARI NASIL GİDİYOR? DEDİM ve AHMET DUMLU CEVAPLADI


Kısa adı, BAY-DER olan Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği otuz yıla aşkındır İstanbul Aksaray’da aralıksız hizmet vermektedir.

BAY-DER’in başına bir çok başkan geldi ve geçti. Her kesin kendisine göre bir başkanlık statüsü vardı.

Ancak hakkını vermek gerekirse, Zeki Semetay çok uğraş verdi ve bir çok eser yarattı. Ama Zeki Semetay’ın eserleri yaşatıldımı, unutuldumu? Onuda bilen biliyor.

BAY-DER’in başına Ahmet Dumlu getirildi, öyle tavandan havadan değil, büyük bir oy çokluğu ile seçilerek Dernek Başkanlığını Sadullah Demirbaş’tan devir aldı. Altı yıldır BAY-DER Başkanlığını sürdürmektedir Ahmet Dumlu…

Ahmet Dumlu BAY-DER’in kuruluşundan beridir hep BAY-DER ile iç içedir. Bütün oldu bittilerden haberdardır. O yüzdendir ki, kendisine iyi bir kadro seçmiş ve bu kadro ile 6 yıldır sıkıntısız, kavgasız, özveri ile çalışmaktadır.

BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu ile dernek hakkında yani derneğin son çalışmaları hakkında bilgi almak için görüşmeye gittiğimde, “abi benim ofiste buluşalım, daha rahat konuşruz, dernek biraz kalabalık oluyor, ne ben anlatabilirim çalışmalarımızı, nede sen anlarsın, en iyisi benim ofiste buluşalım dedi.

 İyi de oldu, sağ olsun her zaman ki, gibi saygıda kusur etmediği gibi kendisinde emin bir şekilde sorularıma da detaylı bir şekilde doyurucu ve kaçamaksız yanıtlar verdi.

DERNEK ÇALIŞMALARI NASIL GİDİYOR? DEDİM ve AHMET DUMLU CEVAPLADI

“ Bir kere hiç şikayetçi olmadı ve hep hoş görülü olarak soruları yanıtladı”

“Dernek çalışmalarımız çok iyi gidiyor, bir kere biz çok iyi bir ekibiz, 20 kişilik ekibimiz ile dayanışma ortamında çalışmaktayız. Ekipte bulunan arkadaşlarla karar aldık, her kes aylık olarak belli bir miktarda para derneğin kasasına bağışlamaktadır. Dernek tarafından yapılan tüm yardımlar ekibimiz ve bazı hayırsever iş adamlarımız tarafından karşılanmaktadır”. dedi ve satırbaşları ile çalışmaları hakkında bilgiler sundu BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu.

Biz İyi bir Dernek olabilmek için çeşitli yörelere ait çok dernekler gezdik. Daha iyisini nasıl yapaliliriz, diye, ama gerçekten baktık ki, bizim gidip ziyaret ettiğimiz derneklerin çoğunda çok iyiyiz ve çok iyi durumdayız.

BURS OLAYI VE YARDIMLAR

Burs olayı başlı başına bir sorundur, ama ne var ki, çok zor durumda olan üniversite öğrencilerimize bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için sınırlı bir şekilde burs vermekteyiz. Müracaat eden olsun, olmasın yaptığımız araştırmalar da kimin zor durumda olduğunu ortaya çıkarsa kendilerine alamıyacakları pahalı kitapları, nakti yardımlar yapmaktayız.

Doğubayazıt’taki okuyan zorda olan öğrencilerimize de giyim, kırtasiye gibi yardımlarda bulunmaktayız.

Buralara çalışmaya gelen, iş bulamayıp geriye dönmek isteyenlerin masraflarını karşılayıp, gönderiyoruz.

Bir kaç kanserli hastamızı hastaneye yatırıp tedavilerini ve giderlerini karşıladık, bu gibi yardımlarımız hala devam etmektedir.

Doğubayazıt’ta evi yıkılan, ortada kalıp mağdur olanlarında evlerini yapıp kendilerine teslim ettik.

BU BİR İLK OLSA GEREK!

En çok hoşuma giden ise, BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu ve ekipteki arkadaşlarının yaptığı kart alış-veriş yardımı, ve devam ediyor Ahmet Dumlu…

Biz Doğubayazıt’taki yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere, 1200 aileye 300 liralık alış-veriş kartı dağıtacağız, ancak bu kartların yasal olarak dağıtılması için valiliğe müracaat ettik, izin çıkar, çıkmaz gidip hak sahiplerine kartlarını vereceğiz.

Yani bu çok güzel bir girişim. Hiç kimse kuyruklara girmeyecek, gururları rencide olmayacak, kartını alan ve istediği yere gidip alış-verişini yapacak. Demem odur ki, Doğubayazıt’lının yapacağı, yaptığı bu olsa gerek, yani kendisine ve halkına yakışanı yapmaktadırlar.

Devam edelim:

İftar yemeklerini pandemi dolayısıyla askıya aldık. Buraya harcanan parayı yine ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bizi bir araya getiren piknik ise yine pandemi nedeniyl geçici olarak askıya aldık. Bu hastalık illeti biter bitmez yine pikniklerimizi yapıp tüm hemşerilerimizi bir araya getireceğiz.

Ve tekrarlıyorum!  

Dernekte verilen taziye yemeklerini tamamıyla kaldırdık. Bunun için bazı lokantacılar bizi hedef aldılar ama olsun önemli olan bizim halkımızın çıkarı.

Taziye mesajlarının tamamını bedava yaptık, yani taziye mesaj ücretlerini artık derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.

Başta belirttiğim gibi yapılan bu yardımlar yönetimde olan arkadaşlar tarafından karşılanmaktadır.

Biz kimseden hiç bir talepte bulunmuyoruz, ancak hayırsever bazı iş adamlarımız kendi insiyatifleri doğrultusunda yardımda bulunmaktadırlar. Hatta sağ olsun bir hemşerimiz emekli oldu ve emekli maaş kartını getirip derneğe bağışladı.

YA YER SORUNU?

Asıl hedefimiz olan yer sorununu biran evvel çözmektir, diyen BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu, o konu hakkında da şu bilgileri verdi:

“Yer sorunu hakkında çalışmalarımız tüm hızı ile devam etmektedir.

Ancak istediğimiz yeri bulmamız biraz zaman alır. Bulduklarımız yerler ya çok pahalı, yada bize ters düşen yerlerdir. Bizim istediğimiz yer hem Doğubayazıt’lıların olduğu yere yakın olmalı, hem de yapacağımız yer Misafirhane, taziye yeri, düğün salonu, gerek öğrenciler için ve gerekse buralara gelipte kalan yeri olmayanlar için kalma yeri yapmak istiyoruz. Bu konudaki plan ve projemiz çok geniş kapsamlıdır. İnşallah bunu da en kısa zamanda helledeceğiz”

BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu ile zamanı çoğalttık, BAY-DER hakkında ne var, ne yok konuştuk.

Görünen ve anlaşılan o ki, BAY-DER’ın başındaki ekip, iyi işler yapıyor ve yapmaya da devam edecek.

“bir dahaki sefere DİYADİN-DER Başkanı Dilaver Özden ile buluşmak dileği ile”

(siz rahat olun, bizde malzeme çok.)

  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23