MEHMET KOÇ


AĞRI'YI TANITAN AĞRILILARI TANIŞTIRAN DERNEK

Bilebildiğim kadarıyla Ağrı'da yüzlerce dernek, vakıf ve STK vardır.


Bunların içinde çalışmaları ile ismini duyuranlar ne yazık ki pek az. Çoğu tabela derneği...

Ancak son bir kaç yıldır Nuri Aydemir,  başkanlığında faaliyet gösteren Ağrı antetli bir dernek, yaptığı çalışma ve etkinliklerle ismini duyurmayı başardı.

Bu derneğin çalışmaları sayesinde açıkça söyleyeyim bendeniz de Ağrı'nın bir takım varlıkları hakkında haberdar oldum ve bazı bilgiler edindim.

Demek ki bu zamana kadar Ağrı, kapalı bir kutu idi. Kamuda, üst görevlerde bulunmama, Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığı yapmama ve uzun süredir de Sürekli Basın Kartı taşıyan bir gazeteci olmama rağmen, Ağrılı bir kaç profesör ve doçent ünvanlı akademisyen dışında kimseyi bilmiyordum.

Ne zaman ki Başkan Nuri Aydemir, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki Akademisyenleri tespit edip bir araya getirmeyi başardı, o zaman ben de Ağrı'nın akademisyen envanteri hakkında bilgi sahibi oldum. Aynı şekilde başka başka  Ağrılı meslek gruplarını da dernek sayesinde tanımış olduk.

Derneğin çalışmaları sırasında takdirle  karşıladığım bir başka faaliyet ise Ağrı Tanıtım günleri olmuştur. 

Ağrı eski Valisi Sayın Süleyman Elban'ın  desteği ile Ankara'da, ilk olarak bir Ağrı tanıtım programı düzenlendi. 

Ağrılı siyasetçilerin tamamı, siyasi parti temsilcileri ve bürokrasisinin önemli makamları, Ağrı'nın üst yönetiminde  görev yapan eski ve yeni yöneticilerinin bir çoğu bu tanıtıma gelmişti.

Sorarım Ağrı’da, bu zamana kadar  hangi STK ve derneğin böylesi bir çalışması oldu, şahsen hatırlamıyorum. 

Yine görebildiğim kadarıyla Dernek Başkanı Nuri Aydemir, Ağrılıların yoğun yaşadığı iller ile Ağrı arasında devamlı seyahat eden, Ağrılılar arasında etkin bir iletişim sağlayan bir hemşerimizdir.

Aslında dernek ve vakıfların böylesi çabaları özellikle siyasiler ve yetkililer için adeta bir fizibilite çalışmaları niteliğindedir. Çünkü sorun ve sıkıntıların tespit edilip orta yere konulması, her zaman çözümü de kolaylaştırır. 

Bütün bu çalışmaları bir dernek başarabiliyorsa kesinlikle o oluşuma destek olmak  ve arka çıkmak aynı zamanda bir sorumluluktur.

O sebeple küçük hesaplarla tamamen özveriye dayalı böylesi önemli çalışmaların karalanması, eleştirilmesi,  iyi niyetli olarak görülemez.

Binaenaleyh, yetkili yetkisiz her kes, bu şekilde amacına uygun olarak çalışan dernek ve STK'lara  destek olmalı ve onların faaliyetlerini takdir ve teşvik etmelidir.

  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23