Fırat Beyazıt ÇELİK


AĞRI’LILARIN İSTANBUL BULUŞMASI

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen ve İstanbul Kartal-Maltepe sahilinde Ağrı ve ilçelerini tanıtım günleri yapıldı. Tanıtım günü ve etkinlikler 3 gün sürdü.


         Başta bu etkinliği düzenleyen ve emeği geçen her kese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

            Bazılarının yazdığı ve yayınladığı gibi etkinliğe ilgi fazla olmadı. Çünkü tam anlamıyla organizasyon hiçte iç açıcı değildi.

        Ben üç gün boyunca etkinliğin yapıldığı alanda bulundum. Gerek Gazetemiz Doğubayazıt’a olan okur saygınlığından, gerekse kendi kimliğim açısında olup, bitenleri bir nebze de olsa okurlarımıza ve halkımıza aktarmaya çalışacağım. Ancak yazdığım bu yazıda hiç bir zaman art niyet ve abartı yoktur.

Çünkü bazıları etkinliğe gelmedikleri halde, etkinliğe yoğun ilginin olduğunu abartarak aktarmışlar.

Haaaa, şu da bir gerçek her kes elinden geleni yapmış olabilir yada bu işte acemiliklerinden dolayı organizsyon kötü de olmuş olabilir.

            İstanbul Kartal-Maltepe’deki etkinlik alanına Ağrı, Doğubayazıt, Patnos, Eleşkirt, Diyadin,Taşlıçay, Hamur ve Tutak Belediyelerinin stantları açıldı. Her kesim kendi yöresinin tanıtımını yaptı.

          Her ilçenin İstanbul’da bulunan Dernekler ve Dernek yöneticileri de ilçe stantlarında bulunup, destek vermeye çalıştılar.

           Sergilenen gıdalar ve yöresel maddeler pek getiren esnafları da memnun etmedi, getirdikleri mallarının çoğu ellerinde kalıp, getirdikleri gibi geri götürmek zorunda kaldılar.

            DOĞUBAYAZIT KOKUSU İSTANBUL’A SAVRULDU

      Kurulan stantların en çok ilgi odağı olan ise Doğubayazıt standı oldu. Belediye Başkanı Yıldız Acar ve ekibinin sıcak ilgi ve alakası takdir edildi.  Belediye Başkanı Yıldız Acar yöresel kıyafetleri ile etkinlik alanına gelmişti ne var ki, Yıldız Acar’a ilgi oldukça fazlaydı.

             DOĞUBAYAZIT’LILAR YAPTILAR YAPACAKLARINI!

            (DOĞUBAYAZIT’LI OLMAK BİR AYRICALIKTIR)

Evet Doğubayazıt hakkında ne zaman yazı yazsam, hep derim, “Doğubayazıt’lı olmak bir ayrıcalıktır” tabi ki, her kesin memleketi kendi açısında bir ayrıcalık olabilir, ama bizim Doğubayazıt’a olan sevdamız bambaşkadır.

         Doğubayazıt’ın insanı candır, cana can katandır. Her ırktan, her mezhepten insana kucağını açıp, ekmeğini bölüşendir.

        Doğubayazıt’lı sanatçı Mustafa Baran’ın bir Kürtçe uzun havası ile başladı, İstanbul’daki Doğubayazıt’lılara seslenişi, Duyan Doğubayazıt’lı İstanbul’daki yağmura ve soğuk havaya aldırış etmeden akın ettiler etkinlik alanına. Belediye Başkanı Yıldız Acar her kesi teker, teker kucaklayıp, onlara Doğubayazıt havasını soldurdu. Yıldız Acar Mutluydu, mutlu olduğu kadarda gururluydu, böyle güzel cana yakın hemşerilerinin onu böyle bir günde yalınız bırakmamış, her biri bir yerden savrulmuş, gelmişti. Her kes mutlu, her kes umutluydu. Belki koca İstanbul bazılarının umutlarını körelemişti, ama onlar umutsuzluklarını, kederlerini tozlu raflara bırakmış gelmiştiler.

       Tüm Doğubayazıt’lılar, Doğubayazıt’ı bilen, bilmeyen her kes Mustafa Baran, Erol Ağıt, Bager’in türküleri ile halaya durdular. Belediye Başkanları Yıldız Acar’ın elinden tutup, sıcak kalplerini birleştirip, bir birlerine kenetlenip halay çektiler. İstanbul seyire dalmıştı, yavaş yavaş ağlıyordu, Doğubayazıt’lıların yere vurulan topukları  halaylarlan İstanbul sanki inliyordu. Yabancılar hayretlerini gizliyemiyorlardı, ellerindeki telefonları ile bu anı ölümsüzleştirmeye çalışıyorlardı. Ve hatıralarına katıveriyorlardı.

          Belediye Başkanı Yıldız Acar ile ara da bir fırsat buldukça konuştuk. Ancak Başkan Acar’a sormak istediklerimi ve cevap alabileceğim soruları soramadım, çünkü çok yoğundu ve de yeri değildi.

       Bu arada çok  emeği geçen, Belediye Basın Danışmanı Yesra Kayan ve Koordinatör Ali Öztürk'ü de adını anmadan geçemiyeceğim, çünkü emeği geçen her insana saygım vardır.

        Belediye Başkanı Yıldız Acar’a yerliler dışında yabancılarında oldukça ilgi göstermesi alanda bulunan insanlarımızı oldukça memnun etti.

Orta yaşlı bir bayan telefonla konuşurken kulak misafiri olduk, yakınları ile konuşuyordu, Yıldız Başkanı tarif ediyordu, “burada bir belediye başkanı var, genç bir kız o kadar cana yakın ki, çok hoşuma gitti, gelin sizde tanışın, çok seveceksiniz.” Diye anlatıyordu.

            Etkinliğe katılan sanatçılar ise, Mustafa Baran, Erol Ağıt, Bager, Mehmet Aksu, Orhan Artan, Hazal Zeynep, Tekin Uçar, Muhsin Karakuş ve Folklor ekibi etkinlik süresince orada bulunan insanları söyledikleri türkülerle eğlendirdiler. Belediye Başkanı Yıldız Acar’da stant önünde bazen sanatçılara eşlik etti.

Şair-Yazar Osman Eren etkinlik için hazırladığı şiiri rahatsızlığından dolayı gelip okuyamadı ancak bir konu üzerinde durdu: “etkinliğe gelen sanatçılar bir sürü emek verdikleri halde Doğubayazıt gazetesi ve senin dışında kimse yazmıyor ve bu arkadaşlarımızı anmıyorlar, gerçekten bunu yapanları kınıyorum.”

      İstanbul’da bulunan Doğubayazıt’a bağlı Dernekler Belediye Başkanı Yıldır Acar’ı yalınız bırakmayarak, her zaman yanında oldular.BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu, EHMEDE XANI Dernek Başkanı Yunus Bekret, DİYADİN-DER Yönetimi ve diğer dernekler.

       Başkan Yıldız Acar fırsat buldukça bu dernekleri ziyaret ederek, şükran dileklerini sundu.

    Belediye Başkanı Yıldız Acar, her kesime hitaben konuşmasında,  Fuar boyunca, bizleri yalınız bırakmayan, her kesin bu sıcak karşılaşmaları bizleri oldukça duygulandırdı. Doğubayazıt gibi bir memlekete ve Doğubayazıt’ın bu sıcak yürekli insanlara sahip olduğum için çok mutluyum. Ve onur duydum, bu güzel insanlarla. Bu insanlara ne kadar hizmet etsem azdır. Gelen ve gelemeyen tüm Doğubayazıt’lı hemşerilerime sonsuz teşekkür ederim, sağ olsunlar, var olsunlar.”

      Acısıyla, tatlısıyla bir Ağrı ve yöresi tanıtımı İstanbul Kartal-Maltepe’de son buldu, ne diyelim bir dahakine daha kalabalık, daha muhteşem, daha başarılı bir organizasyonda buluşmak dileği ile.

Artı, Av.Rohat ÖZBAY,

Eşittir, Yıldız ACAR

  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52