MEHMET KOÇ


AĞRI'DA HALKA AÇIK SİYASET

AĞRI’DA İKİ SİYASETÇİ ÖN PLANDA


Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi son yıllarda Ağrı'da da, az çok halka açık bir siyaset yapılmaya başlandı.

Az çok diyorum çünkü sayı çok az. 

Yazılı ve görsel medyada, Ağrı'nın sorun ve sıkıntılarının seçilmiş siyasetçiler tarafından dile getirilmesi, görüş ve öneriler ortaya konulması halka açık bir siyaset biçimidir. Zira hemşerilerimiz, bu şekilde temsilcilerini daha iyi tanımakta ve değerlendirebilmektedir.

Son zamanlarda yerel ve yaygın medyaya baktığımızda Ağrılı iki siyasetçi ön plana çıkıyor. Bu siyasetçiler, her fırsatta kamuoyunun önüne çıkarak, görüş ve öneriler ortaya koyuyorlar.

Her iki siyasetçinin bir de ortak yanı bulunuyor. Anadilleri olan Kürtçeyi çok iyi konuşabilmeleri ve zaman zaman da sosyal medyada Kürtçe şarkı söylemeleri, Kürtçe yapılan açık oturumlara katılmaları halk arasında takdirle karşılanıyor.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın, halka açık siyaset yeteneği izahtan varestedir. 

Sayın Sayan, her fırsatta daha çok görsel medyada, ağırlıklı olarak da parti siyaseti yapmak suretiyle , ulusal düzeyde etkin bir şekilde görüşlerini ifade eden tanınmış bir siyasetçidir.

Başkan Sayan, sosyal medyayı  da iyi kullanıyor. Çok sayıdaki takipçilerine, yine parti siyaseti ağırlıklı olmak üzere görüş ve düşüncelerini aktarabilmektedir. 

Görüşlerini beğenirsiniz beğenmezsiniz ayrı bir konu. Lakin Ağrılı bir siyasetçinin, fikir ve önerileri ile Türkiye gündemini etkileyebilmesi, Ağrı adına tabi ki olumlu bir gelişmedir. 

Öte yandan Ağrı Ak Parti eski milletvekili M. Hanifi Alır'ın da, diğer vekillere nazaran alışık olmadığımız bir şekilde medyada görünmesi, çeşitli bilimsel toplantı ve konferanslara katılması, tartışılan konular hakkında doyurucu söylemlerde bulunması, Ağrılılar için bir başka övünç vesilesi. 

Son zamanlarda yapılan bilimsel toplantılarda, özellikle Ahmede Xani ve Nuh'un Gemisi hakkında ortaya koyduğu bilgi birikimi ve hitabet yeteneği bilim adamları tarafından takdirle takip ediliyor.

Bir de Alır'ın, konuşmacı olduğu bilimsel toplantı ve konferanslarda, katılımcıların orijinine göre Arapça ve İngilizceyi de akıcı bir şekilde konuşabilmesi, entelektüel, tarih  ve sosyoloji bilgisini de ortaya koymaktadır.

Halka açık siyaset, şeffaf olup herkesin gözü önünde cereyan eden bir faaliyettir. Dolayısıyla seçmenler, bu yolla siyasetçilerini 1. elden daha iyi değerlendirebiliyor, temsilcisi hakkında bilgi sahibi oluyor ve tercihini de kendi gözlemine göre yapıyor.

Ağrılı tüm siyasetçilerin halka açık siyaset yapmaları dileğiyle...

 

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21