MEHMET KOÇ


AĞRI’DA 3'LÜ SAC AYAĞI TAMAM… SIRA HİZMETTE…

Ağrı valisi, Belediye Başkanı ve Üniversite Rektörü... Tam uyum içinde çalışan üçlü bir yönetim.


3'ü de Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bu makamlara atanmışlar.

Buna göre Ağrı, tarihinde ilk olarak ahenk içinde çalışan üçlü bir yönetici kadrosunu yakalamıştır denilebilir. Ağrı'daki mevcut 3 yönetici yada bir birinden bağımsız üç karar merci, bir araya geldiklerinde Ağrı'nın her türlü sorun ve sıkıntısını çözebilecek güç ve yetkiye sahiptirler.

Binaenaleyh yaklaşık 600 bin nüfus, 8 ilçe, 4 belde ve 570 köy, bu 3 şahsiyete emanet edilmiş ya da onların sorumluluğundadır. 

Bir düşünün, hem büyük bir mesuliyet hem de yüksek bir vebal. 

1. Vali Süleyman Elban, halk tarafından takdir edilen ve inanılan bir mülki amirdir. Özellikle Ağrı merkezindeki vatandaşlar kendilerine çok inanıyor ve güveniyorlar. Vali Elban, bu güveni daha çok Kayyumluk dönemi sırasında sağlamıştır.

Vali'nin elinde ve kontrolünde iki büyük bütçe vardır. Genel (Merkezi)ve Yerel (Özel İdare) bütçe. O nedenle Vali Elban, pek ala bir çok acil yatırımı kimseden icazet almadan yapabilme yetkisine sahiptir.

Hele hele Vali Elban'ın müteşebbislik yeteneği de nazara alındığında;  koyun ve sığır yetiştiriciliği, buğday tarımı, jeotermal seracılığı ve hayvan yemi gibi alanlarda kısa sürede sonuç alınabilecek yatırımlar yapılabilir.

2. Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın, büyük sayılabilecek bir belediye bütçesi olmakla birlikte, merkezi bütçeden, hatta bazı merkezi yardım fonlarından da yararlanabilecek güce sahiptir. 

Kısacası Savcı Sayan, yörenin Sosyo Ekonomik durumu ile beraber Ağrı için uygun olan yatırım çeşitlerini gündeme getirdiğinde, çeşitli devlet kurumları yanında bir çok özel şirketin de Ağrı'da yatırım yapabileceği sanılıyor. Kaldı ki Sayan'ın ısrarlı istemesi halinde, Devletin bir çok hizmeti de çok rahatlıkla Ağrı'ya kayabilir.

3. Rektör Karabulut da, tıpkı vali ve belediye başkanı gibi Ağrı'ya samimiyetle hizmet eden bir bilim adamıdır. Devri idarelerinde Fakülte ve yüksek okullar sürekli artmakta, ilçelerde bile fakülteler kurulmuş ve öğrenci sayısı hızla yükselmektedir. Halen 13 bin dolayında öğrenci bulunmakta, bu rakam emsal illerdeki üniversitelerin çok fevkindedir.

Rektörlük de hatırı sayılır bir bütçeye sahiptir. Ağrı Üniversitesi, doluluk oranını yüzde yüzlere çıkardığında dolayısıyla Ağrı'da, bundan istifade edecektir. Gelen öğrencilerin iaşe ve ibateleri Ağrı'dan karşılanacak, bu da öncelikle Ağrı'nın sosyo ekonomik durumunun iyileşmesine katkıda bulunacaktır. 

İşte 3'lü ayak  ve uyum içinde bir yönetim dediğim budur. Ağrı'da da bu yönetim şu anda oluşmuş durumdadır. 

Sırada HİZMET var artık. 

 

 

 

  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52