MEHMET KOÇ


“AĞRI İÇİN NE YAPABİLİRİZ" TOPLANTISI

.


Ağrılı  bazı iş insanlarımızın Sayın İbrahim Çeçen’in ev sahipliğinde İstanbul'da buluşmaları, ilk anda ilde heyecan yarattı. 

Çünkü işin içinde  İbrahim Çeçen’in olunca,  ister istemez bu toplantı Ağrılılar tarafından çok ciddiye alındı ve yapılacak yatırımlara oldu gözü ile bakıldı. 

İş adamlarımız, il yönetimi ve siyasetçilerimiz, Ağrı'daki kamu yatırımlarının yetersizliklerini bildikleri için böylesi toplantılarla zaman zaman bir araya gelip, meseleyi görüşüyorlar. Ancak bu kere Çeçen'in de olaya müdahil olması doğrusu beni de umutlandırdı. 

Siyasi cenahtan, toplantıya davet edilen  Ak Parti Ağrı milletvekilinin, merkezi bütçeden Ağrı'ya gönderilen rutin cari harcama ödeneklerinin, sanki yatırım için gitmiş gibi algılamış olması, sayın vekilin henüz bu konularda yeterince bilgi sahibi olmadığı şeklinde değerlendirildi. 

Toplantının sevindirici yanı, her biri kendi alanında uzman olan katılımcı iş adamları, Ağrı'nın acil ihtiyacı olan yatırımların tespiti halinde, gerekli teşebbüslerde bulunabileceklerini deklere ettiler.

Öte yandan İstanbul’da yapılan toplantıya az sayıda iş insanının davet edilmesi, potansiyel denebilecek bazı iş insanlarının haberdar edilmemesi, daha da ilginç yanı, toplantının bir bölümünün BASINA kapalı olarak sürdürülmesi, nakıs bir durum olarak değerlendirildi.

Çünkü eğer amaç yatırım ise bu gibi organizasyonların daha kapsamlı olması ve özellikle sağlık, turizm, tarım-hayvancılık ve dış ticaret gibi temel sektörlerde faaliyetleri olan yatırımcıların da davet edilmesi ve görüşmelerin ALENİ olarak yapılması beklenirdi.

O nedenle Ağrı'nın kalkınması için yapılan bu gibi etkinliklerin geniş kapsamlı olması, farklı sektörlerden önemli iş insanlarının davet edilmesi icap eder. Böyle bir yaklaşım, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Ağrılı hemşerilerimizin ortaya çıkması için de yararlı olur. 

Zira yatırım çeşitliliği, bir şehrin geleceği için önemli bir faktördür. Özel sektör yatırımlarının tartışılacağı platformlara sadece bazı iş adamlarının çağrılmış olması, yatırım yapabilecek durumdaki diğer müteşebbislerin görmezden gelinmesi, toplantıya yönelik önemli bir eleştiri olarak konuşuluyor. 

Aynı şekilde Ağrı'nın dört milletvekilinden sadece birinin bu toplantıya çağrılmış olması da çok doğru değil. Nasıl ki toplantıya katılan patronların tamamı aynı siyasi düşünceye sahip değilse vekillerin de ayrı partilerden olması doğaldır. 

Gerçi bu hep yapılıyor ama takdir edersiniz ki demokrasi, farklı görüşlerin dikkate alınmasına dayanan bir sistemdir. 

Binaenaleyh aslolan demokrasidir. Çünkü demokrasi de, tıpkı hukuk gibi herkese lazımdır.

 

  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32