Yüksekdağ: Her bir başlık için canımızla, kanımızla mücadele ettik

Yüksekdağ: Her bir başlık için canımızla, kanımızla mücadele ettik

HDP`nin milletvekili adayları, kent kent esnaf ve kurumları ziyaret ederek, seçim büroları açıyor.

DİYARBAKIR

7 Haziran seçimlerine "Yeni Yaşam" sloganı ile giren HDP`in çalışmalarında en aktif rol oynayan kadınlar bir ilke imza atıyor. HDP, her ilçe ve mahallede seçim çalışmaları kapsamında seçim büroları açarken, KJA kadın bileşenleri ilk defa kadın seçim bürolarını açıyor. Sadece seçim büroların açılmasıyla kalmayacaklarını belirten kadınlar, kadın adaylar ile birlikte özgün kadın mitingleri düzenleme çalışmalarına da başladı. Kürdistan`a seçim havasının gelmesinin kadınların çalışmalara daha aktif katılması ile olacağını belirten kadınlar, seçim bürolarının açılış programlarını açıkladı. Seçim çalışmalarının ilk startını Yenişehir ilçesinde yapacağı açılış ile verecek. 

Kadın seçim bürolarının açılış programı 

*24 Nisan`da Yenişehir`de ilk kadın bürosu saat 18.00`de açılacak. Sümer Park`ta bir araya gelen kadınlar seçim bürosunun açılacağı yere yürüyüş gerçekleştirecek.

*26 Nisan`da Bismil`de kadın seçim bürosu açılışı yapılacak.

*27 Nisan`da Bağlar kadın seçim bürosunun açılışı yapılacak. 

Diyarbakır merkez ve çevre ilçeler hazırlıklarını yaptıkça kadın seçim bürolarının açılışı devam edeceğini bildiren kadınlar, sokak-sokak, ev-ev çalışarak seçim çalışmalarına kadın rengini verecek. 

Ergani`de esnaf ziyareti

HDP Diyarbakır milletvekili adayı Altan Tan, Diyarbakır DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile Ergani Belediye Eşbaşkanı Aygün Taşkın`la birlikte Ergani`de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, esnafın sorunları dinlendi. Yurttaşlar Tan ile fotoğraf çektirdi. Daha sonra Ergani Sebze ve Peynir Hali`ne geçen partililer, haziranda gerçekleşecek olan seçimlere ilişkin esnaflardan destek istedi. Daha sonra ilçede bulunan taziye evine de giden heyet, Ziyaretler Eski Hal yolu, Kurtuluş Caddesi ve İstasyon Caddesi`ndeki esnafla da bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

ERZURUM 

"Yeni yaşam" şiarıyla yola çıkan ve son süratle çalışmalarına devam eden HDP Erzurum Milletvekili adayları, Palandöken ilçesinde halk toplantısı gerçekleştirerek yurttaşların sorunlarını dinleyip, kendi çalışmalarına yönelik öneriler aldı. Yunus Emre semti Üçkümetler Mahallesi taziye evinde yapılan toplantıya HDP milletvekili adayları Seher Akçınar Baha, Şiyar Aslan, Zahir Uzun, HDP, DBP il yöneticileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Toplantıda konuşan Milletvekili Adayı Seher Akçınar Baha, HDP`nin baraj sorunu olmadığını vurgulayarak HDP`nin mecliste tüm ezilen halkların sesi olacağını söyledi. Milletvekili Adayı Şiyar Aslan da, HDP`ye verilen her oyun AKP`nin yapacağı her katliamın önüne geçeceği vurgusunu yaptı.

Konuşmacıların ardından mahallede seçim irtibat komisyonları oluşturuldu.

AĞRI 

HDP Ağrı milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Bulut ve Fatih mahallelerinde yurttaşlar ile bir araya geldi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği milletvekili adayları halkın sorunlarını dinleyerek 7 Haziran`da yapılacak genel seçimlerinin önemine değindi. Fatih mahallesinde Ağrı Belediyesi tarafından kurulan halk evi (Mala Gel) açılışını yapan HDP Ağrı Milletvekili Adayı Dirayet Dilan Taşdemir, yapılacak seçimin tarihi bir seçim olduğunu vurguladı. 
Konuşmalardan sonra halk evi (Mala Gel) açılışı yapıldı. Açılıştan sonra halk ve seçilmişler mahallede seçim çalışmalarına devam etti. 

BİNGÖL 

HDP`nin Bingöl milletvekili adayları Hişyar Özsoy, Serhat Gümüş ve Sevgi Örüç, seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde başlayan esnaf ziyaretlerinde adaylara, HDP ve DBP yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda yurttaş eşlik etti. Adayların esnaf ziyaretlerine halk yoğun ilgi gösterirken, daha önce farklı partilere oy verdiklerini belirten bazı yurttaşların, HDP`ye oy vereceklerini söylemesi dikkat çekti. Yaşadıkları sorunları HDP`li adaylar ile paylaşan esnaf, AKP`nin Bingöl`e yönelik politikalarından rahatsız olduklarını dile getirdi.

ELAZIĞ

HDP Elazığ milletvekili adayları, Elazığ`ın Palu ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan esnaf ziyaretlerinde yoğun ilgiyle karşılaşan adaylar, yurttaşların sorunlarını dinleyerek, destek istedi. 

SİİRT

HDP Siirt milletvekili adayları ise seçim çalışmaları kapsamında Rus Pazarı esnafını ziyaret etti. İlgiyle karşılanan adaylar, yürüttükleri seçim kampanyalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Renkli görüntülerin de oluştuğu ziyaret sırasında yurttaşlar, HDP`nin yüksek başarı elde etmesi için desteklerini sunacaklarını aktardı.

ADANA

HDP Adana İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen basın toplantısıyla, kentteki sivil toplum kuruluş ve örgüt temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, HDP Adana milletvekili adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Vedat Özkan, Beyhan Günyeli, Tugay Bek, Kader Duman, Hatice Kavran, Hıdır Koluman, Feride Işıl Peynirci ve Barış Karabıyık ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Salon HDP bayrakları ile süslenirken, Yüksekdağ alkış ve "Bıjî biratîya gelan" ve "Bizler HDP, bizler Meclise" sloganlarıyla karşılandı. Toplantı HDP Adana milletvekili adaylarının tanıtımıyla başladı. Toplantıda konuşan adaylardan Meral Danış Beştaş, seçim barajını aşmak noktasında kaygılarının olmadığını, barajları yıkıp, Meclise gireceklerini söyledi. Rıdvan Turan ise, HDP`nin halkın karşısına Türkiye halklarının bir mozaiği olarak çıktığını, HDP`nin, çoğunluğu ifade eden ve bu çoğunluk içinde de birliği savunan bir parti olduğunu ifade etti. 

Yüksekdağ: `Bizim çatımız gök kubbedir`

HDP`nin siyasete merhaba dediği günden bu yana Türkiye siyasetinin çok değişik bir sürece girdiğini ifade eden Yüksekdağ, halkın adına konuşan ve siyaset yapan bir parti olmadıklarını, HDP`nin halkın kendisi olduğunu söyledi. Yüksekdağ, "Bizde kadınların temsilcisi yoktur. Kadınların kendisi vardır. Kürtlerin, Alevilerin, Êzidilerin, Süryanilerin, Ermenilerin gençlerin temsilcisi yoktur. Çünkü kendileri vardır. Benmerkezci siyasete karşı `Biz` diyen ve ısrarla `Biz` olmayı savunan bir çatıyız. Bizim çatımız gök kubbedir" dedi. 

`Her bir başlık için canımızla, kanımızla mücadele ettik`

HDP`nin seçim beyannamesine değinen Yüksekdağ, "Bizim bildirgemiz, halk iktidarı programımızdır. Biz bu beyannameyi sadece iktidar olmak için değil, gerçek anlamda uygulamak için yapıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan `Beni iktidar yapmazsanız duble yollar yapmam. Yardım etmem. İktidar olmazsak bizden sonrası tufan` diyerek, Türkiye toplumunu tehdit ediyor. Biz bu tehdit ve şantaj programına halklar olarak artık inanmıyoruz. Seçim beyannamesini, `biz sadece iktidar olduğumuzda gerçekleştireceğiz` demiyoruz. Bu beyanname emek ve özgürlükten yana olan insanların özlemidir. Her bir başlık için canımızla, kanımızla mücadele ettik" dedi.

`İşte o Hızır, HDP`dir`

Yüksekdağ, "Halklar, HDP gibi yeni oluşuma ihtiyaç duyuyordu. HDP`nin zamanı gelmişti. `Kul, dara düşmeyince Hızır ayağa gelmezmiş` derler ya. İşte o Hızır HDP`dir" dedi. Bugün kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı`na da değinen Figen Yüksekdağ, "Çocuklar okullarda dinsel asimilasyon ve baskıyla karşı karşıya kalıyor. Anadillerinde eğitim alamıyorlar. Kimi çocuklarımız ise devlet tarafından katlediliyor. Çocukları öldürmeyin, asimile etmeyin ve bayram da kutlamayın. 23 Nisan`da siyasi iktidarın anlaması gereken, çocukların küçük yaşlarda fabrika ve tarlada sürünmediği, tacize ve tecavüze uğramadığı ve öldürülmediği bir ülke istiyoruz" dedi.

 



  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31