YAZAR DEMİR, GENEL AF VE ADLİ SİCİL AFFI ÇAĞRISINI YENİLEDİ.

YAZAR DEMİR, GENEL AF VE ADLİ SİCİL AFFI ÇAĞRISINI YENİLEDİ.

9. YARGI PAKETİNDE ADLİ SİCİL AFFI OLMALI

Mahkum yakınları büyük bir merakla ''Af çıkacak mı?'' sorusu ile kendisine ulaşması üzerinde açıklama yapan Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, Genel AF ve Adli Sicil Affı Çağrısını yeniledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un : ‘9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletvekillerimizin takdirlerine sunmuş olacağız.’ Sözlerine değinen Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, ’ 9. Yargı Paketinin içeriği konusunda edindiğimiz bilgiler arasında, infaz düzenlemesi ile alakalı bazı düzenlemelerin olduğu ama Adli sicil affı konusunda hala tereddüt edildiğine dair bilgilerin konuşulmasının, sayıları 8 milyonu bulan adli sicili bulunan vatandaşı meraklı bir bekleyişe itmiş bulunmaktadır. Buradan çağrı yapıyoruz, Vatandaşa temiz bir sayfa için ‘9. Yargı Paketinde Adli Sicil Affı Olmalı’ diyoruz.

Adli sicil ve Arşiv kaydı silinme koşulları düzenlenmelidir.

Sayısız açıklamasında Adli sicil affı neden gerekli? Faydası ne olacak? Sorunlarına cevap verdiğine değinen Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, ’Biz sorun oluşturan konularına, tümden bir bakış açısı ile bakıyor ve bu kapsamda çözümler sunarak, toplumun huzuruna katı sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Genel af ile toplumsal barışın güçleneceğini, Adli sicil affı ile toplumsal uyumun güçleneceğini, İnfaz düzenlemeleri ile cezaevlerinin ıslah özelliğinin güçleneceğine söylüyoruz. Bu üç düzenlemenin birden yapılmasının ülkemiz adına çok faydalı olacağını defaten dile getirdik. Adli sicil affı ile vatandaşa temiz bir sayfa açılması, vatandaşın da kendine topluma uyum içinde bir sayfa açmasına olanak tanıyacağı için suç işleme oranlarının düşüşüne, toplumsal uyumun güçleneceğini beraberinde getireceği öngörüyoruz. Sabıkalı damgasının, topluma uyum noktasında beraberinde getirdiği sorunlar, Adli sicil ve arşiv kaydının silinme koşullarının çok zor olması vb. sayısız sorun toplumla kaynaşma yerine cezaevindeki çevresiyle kaynaşmayı beraberinde getirebilmektedir. Topluma uyum noktasında başarıyı yakalamak için öncelikli olarak adli sicil affı bir seferliğine çıkarılmalı ve bundan sonraki durumlar için adli sicil ve arşiv kaydı silinme koşulları yeniden düzenlenmelidir. ’dedi.

Genel Af, Toplumsal uzlaşı ile Mecliste ivedilikle çıkmalı!

Toplumsal barışa katkı sunacak ve adalet mekanizmasındaki aksaklıkları giderecek, ülkemizin 100.yılı münasebetiyle çıkarılacak Genel af kanununa, Ülkemizin içinden geçtiği süreçler dikkate alındığında ihtiyacının olduğunu vurgulayan Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, “Tüm siyasi partilere sesleniyorum; Tıpkı 26 Ekim 1933 tarihinde Cumhuriyetin onuncu yılı dönümü kutlamaları çerçevesinde çıkarılan Atatürk döneminin en kapsamlı genel af yasası ve 50. Yılında olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları yıl dönümde Genel af ile vatandaşa temiz bir sayfa açmak için harekete geçilmelidir. Devletimizin adaletli, güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu tüm dünyaya gösterelim. Cumhuriyetimizin 100. yılı toplumsal barışı ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olması için Genel Af toplumsal uzlaşı ile mecliste ivedilikle çıkmalıdır.” Dedi.



  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,07% 0,14
  • EURO

    35,07% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2529,73% 1,18
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Egazete


  • Pazartesi 18.1 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.6 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu

Ağrı

20.05.2024

  • İMSAK 02:57
  • GÜNEŞ 04:42
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:27
  • YATSI 21:05