Yaşam, Hayat, ınsan

Yaşam, Hayat, ınsan

Gelen maillerde hep kısa sürede zengin olmayı hayal eden gençler.

Yaşam, Hayat, ınsan


      Bazen başkalarının sahip olduklarına bakarak, kendi hayatımızın ne kadar da sıradan olduğunu düşünürüz. Bize model olarak sunulan yaşam tarzlarını hayal ederek hayata pozitif gözlerle bakar, bir gün o model inşaların yaşadığı hayatı yaşamak için çaba sarf ederiz. Bize sunulan bu model  ya zengin bir insan, ya ya bir sanatçı, ya da sahip olduklarımızın  oldukça ötesinde bir dünya.Bütün bunlara rağmen biz başkalarının hayatlarına ulaşmak için mutsuz  olup,sahip olmadıklarımıza odaklanırız.


        Bana gelen maillerde hep kısa sürede  zengin olmayı hayal eden gençlerin şikayetleri var. onlar da  televziyonlarda izledikleri filmler,dizilerdeki  hayatın aynasını yaşamak istediklerini söylüyorlar.Onların da villaları, lüks arabaları oldukça rahat bir yaşamları olmalı. Bütün bunları elde etmek içinde  kısa sürede zengin olmanın yollarını bulmaya çalışıyorlar.


           Her kes gibi, herhangi bir yerde çalışarak bu hayatı elde edemiyeceğini düşünen bazıları, Başkalarının hayatını yaşamaya başlıyorlar. Kimileri başkalarının hayatını yaşarken, kimileri de piskolojik  sorunlar yaşarak hayata adapte olamıyor.


         Başkalarının hayatını yaşayan birisi, parası olmadığı halde  lüks giyinmeye çalışıyor. Kusur olarak gördüğü tüm şeylere, bir başkası görmesin, diye farklı gösteriliyor.


           Mutlu bir hayatın kendilerine sunulan yaşam tarzını  yaşamaktan geçtiğini  düşünen onlarca insan, her geçen gün daha da  mutsuz olarak kendi gerçekliğinin  farkına varıyor.


            Yaşıtlarından farklı bir hayata  sahip olan birisi  bu farklılığı  negatif olarak algılıyor. Okuma yaşında çalışmak  zorunda olan bir genç, yaşadığı hayatın  hayat olmadığını, bütün  akranlarının okurken, kendilerinin  çalıştığından şikayet ederek, Artık benim için hayat sadece çalışmaktan ibaret. Gelecek için ne bir planım,ne de bir düşüncem var.


         Bir güvenlik şirketinde çalışan bir başka genç, önceden zengin olmanını  hayallerini kurduğunu, ama bunun olmuyacağını  anlayınca, hayata küstüğünü söylüyor.Mutluluğun sadece  zengin olmaktan geçtiğini düşünen bir nesil, hayatın anlamı olan onlarca lezzetten mahrum kalıyor.


              Küçük yaştan itibaren otomobil tamircisinde çalışan bir başka gencin, her gün tamir ederek, müşterilerini mutlu olarak evine gönderdiği kişinin ne kadar zengin olduğunu biliyormusunuz...?


              Hayati dolu bir şekilde yaşamak,tv?lerdeki gibi şaşalı bir yaşam tarzı sürmekten değil, kendi sahip olduklarının farkında olup, ona göre bir şeyler yapmaktan geçiyor.Benim yanımda bir otomobil  tamircisi, bir marangoz ustası, ya da bir simit satan genç, hiç bir şey üretmeyen, ama zengin olan insanlardan daha değerlidir.Çünkü zengin üretken değil, yiyendir.Ama sanatkar çalışkan ve üretkendir...


         Zengin değilim, diye ağlayan yüzlerce  insanın olma hayallerini  bırakıp, sahip olduklarının  farkına vararak, hayata  katabilecekleri bir şeyleri var mı, diye, düşünmeleri iyi olur. Yoksa o içinde  bulundukları rüya  bitince o zaman gerçekten  yıkılacaklardır..


             Bu da şunu gösteriyor ki, herkesin bir hayali mutlaka vardır. Ama hayallerin peşinde koşmamak ve hayata sıkıca sarılıp, mutlu bir şekilde yaşamak en mantıklısı ve iyisidir...





Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Egazete


  • Cumartesi 14.6 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.2 ° / 7 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 5.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

11.05.2024

  • İMSAK 03:09
  • GÜNEŞ 04:50
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:01
  • AKŞAM 19:18
  • YATSI 20:52