Vali Musa Işın, Ağrı Kadar Doğu Beyazıt´ta da Yardım Yapılacak

Vali Musa Işın, Ağrı Kadar Doğu Beyazıt´ta da Yardım Yapılacak

FEDERASYONDAN BİR ÇALIŞTAY DAHA

Ağrı´nın Sorunları ve Çözüm Önerileri Tartışıldı
Haber: Mehmet Koç
Yaklaşık üç yıl önce Nuri Aydemir başkanlığında kurulan Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu yeni bir çalışmaya imza attı. Federasyon bu kere de Ağrı´nın sorun ve sıkıntılarını masaya yatırdı.
Prof. Dr. Zeki Taştan, Prof. Dr. İlhan Kaya, Prof. Dr. İlyas Doğan ve Uzman Psikolog İdris Yaşar´ın, oturumbaşkanlıklarında Ankara´da yapılan toplantıda Ağrı´nınekonomik ve sosyal konuları ele alındı. 
Toplantının bitiminde söz alan Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı hakkında geniş bir sunum yaptı, toplantıların katma değer sağlamasını isteyen Işın, bir çivi çakılmadan yapılansunumların fazla bir değeri olmaz dedi.
EĞİTİM;
Toplantıda daha çok eğitim üzerinde duran konuşmacılar,Ağrı´da Yüksek Öğrenimin %7 ler civarında olduğu, kız çocukların %23´ nün okula gidemediği ifade edildi.
Üstün zekâlı çocukların ilkokuldan itibaren belirlenerek yetiştirilmesini isteyen konuşmacılar, bunun da öncelikle kızlardan başlayarak yapılmasını önerdiler.
Burada söz alan Ağrı eski milletvekili Fatma Salman da, kadın-erkek ayrımına dikkat çekerek Ağrı´da, kız çocukların açık bir şekilde ikinci plana itildiğini, ailelerin bu konuda sorumlu olduklarını söyledi.
Başta öğretmenler olmak üzere Ağrı´ya atanan kamu görevlilerinin deneyimsiz oldukları, öğretmenlerin, zorunlu hizmet sürelerini tamamladıktan sonra da süratle başka illere atandığı ifade edildi.
Bunun üzerine bir açıklama yapan Ağrı Valisi Musa Işın, bu eleştiriye katıldığını, kalkınmada öncelikli bölgelere yapılacak atamaların sözleşmeli statüde yapılmasını teklif ettiğini, kabul edilmesi durumunda deneyimli kamu görevlilerinin uzun süre Ağrı´da kalabileceğini söyledi.
Konuşmalar sırasında üniversite bünyesinde açılacak Meslek Yüksek Okullarının, daha çok ara eleman yetiştirilmesine yönelik bölümlerden oluşmasının daha yararlı olacağı anlatıldı.
TURİZM-ÇEVRE;
Toplantıda söz alan Ağrı milletvekili Cesim Gökçek ise;  Ağrı´da, doğanın korunmasına dikkat çekti ve bunun mutlaka başarılması gerektiğini istedi.
Ağrı Dağında kayak, tırmanış ve yamaç paraşütü gibi kış sporlarının olmasını arzuladıklarını söyleyen Gökçe, bunun için de öncelikle güvenliğin sağlanmış olması gerektiğini söyledi.
Bu arada Ağrı Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut´un, Barış Süreci devam ederken dillendirmiş olduğu ? AĞRI DAĞI´NDA BARUT DEĞİL KEKİK KOKACAK? deyişi de ekrana yansıyarak katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.
VALİ IŞIN;
Akademisyenlerin konuşmalarından sonra Ağrı Valisi Musa Işın söz aldı.1927 yılında il olan Ağrı´nın, halen bir imar planı ve kanalizasyonunun olmadığını belirterek, toplantılarda yapılan söylemlerden çok daha önemli olanının icraatolduğunu belirti.
Toplantılarda ortaya konular önerilerin mutlaka bir geri dönüşümünün olması gerektiğine dikkat çeken Vali Işın, aksi durumda bu toplantıların zaman kaybından öteye gidemeyeceğini açıkladı.
Ağrı´dan göç eden hemşerilerin sorumluluk içinde davranmalarını da isteyen vali ? hiç kimse ?bana dokunmayan yılan bin yaşasın´ deme durumunda olamaz. Ağrı´da, var olan sorun ve sıkıntılar zamanla herkesi bir şekilde etkileyecektir. O nedenle nerede olursa olsun her Ağrılı memleketine karşı duyarlı olmalı, sahip çıkmalı, gerekli yatırım ve hizmetler için ısrarlı davranmalıdır. Zira ağlamayana kimse mama vermez? dedi.
Ağrı´nın 3 temel sorununa dikkat çeken il valisi, bunların, güvenlik, eğitim ve yatırım-istihdam olduğunu söyledi.Zenginlerin göçtüğünü, Ağrı´nın köy-kent görünümünde olduğunu ve köy payının daha ağır bastığını da ifade etti.
Doğal Gaz konusuna da değinen vali Işın, özel idare tarafından bir şirket kurulacağını, bu şirket marifetiyle Doğal Gazı mutlaka vereceklerini söyledi.
AHMEDE XANİ için de bir proje hazırladıklarını söyleyen Işın ?  tahsis edilen bir milyon lira ile bu büyük zatın şanına uygun bir şekilde, aş evi, şadırvan ve dinlenme mekanlarıyapacağız. Aş evinde düzenli olarak çorba ikram edilecektir? diye konuştu.
Doğu Beyazıt´ı da unutmayan vali Musa Işın, Ağrı´ya ne kadar yatırım ve hizmet yapılırsa aynısının Doğu Beyazıt´a da yapılacağını ifade ederek, Federasyon tarafından yapılacak bundan sonraki toplantının da Ağrı´da yapılmasını istedi.
Son konuşmayı Federasyon Genel Başkanı Nuri Aydemir yaptı. Amaçlarının Ağrı´nın sorun ve sıkıntılarını tespit ve çözmek olduğunu belirten başkan? kıt olanaklar ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile Ağrılıları bir araya getirmeye çabalıyoruz. Nitekim ilk toplantımızda bir profesör varken bu gün onlarca profesör ve akademisyen hemşerimiz ile birlikte bu toplantıları gerçekleştiriyoruz.Sayın valimizin ve hemşerilerimizin desteği ile her geçen gün daha da büyüyeceğiz? dedi ve katılımcılara teşekkür etti.
PLAKET
Başkan Nuri Aydemir, katılım ve ilgisinden dolayı Ağrı valisi Musa Işın´a bir plaket sundu.
KATILIMCILAR
Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonunun toplantısına; Ağrılı eski bakanlar Yaşar Eryılmaz, Cemil Erhan ve ZiyaeddinTokar ile, Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Ağrı Valisi Musa Işın, eski milletvekilleri Fatma Salman, Hanifi Alır, Kerim Aydemir, Kerim Yıldız, Halil Özyolcu, Cezmi Erat ve Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut katıldılar.
Bunun yanında Ağrı ile alakalı her toplantıya katılan Prof. Dr. Zeki Taştan ve Prof. Dr. İlhan Kaya olmak üzere birçok Prof ve akademisyen, bürokrat ile Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan ve İl Basın Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
/resimler/2016-5/2/1908075439831.jpg
 
/resimler/2016-5/2/1908225596503.jpg
 
/resimler/2016-5/2/2104035263369.jpg
 
/resimler/2016-5/2/2104168701193.jpg
 
/resimler/2016-5/2/2104322764012.jpg
 


emin çalpan
4.05.2016 05:42:28
Vali bey çok güzel ifade etmiş. Ağrıda bır sıkıntı olduğunda herkesi rahatsız etmelidir.ağrı dışında yaşayanlar genelde varlıklı insanlardır. ağrıya her zaman yardım etmelidirler

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54