TOPLANTININ İÇERİĞİ “DOĞUBAYAZIT İL OLSUN”

TOPLANTININ İÇERİĞİ “DOĞUBAYAZIT İL OLSUN”

DESK, KÖY VE MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu (DESK) “Doğubayazıt İl Olsun” gündemiyle Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda ilçenin köy ve mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

DESK Başkanı Cemal Ersu toplantıda muhtarlara yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Toplantıya katılan bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum, burada toplanmamızın amacı Doğubayazıt’ın il olması için her kesimin bilgilendirilmesidir. Bütün sivil toplum kuruluşlarımız ile diyalog halindeyiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş insanlarımızın aracılığı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir randevu talebi alabilmektir. Doğubayazıt’ın il olmayı hak ettiğini, daha doğrusu müktesep hakkı olduğunu, yani 1514 yılından 1927 yılına kadar yüz yıllarca il vazifesi gördüğünü, zamanında Van’dan Erzurum’a Erzurum’dan, Kars’a kadar bu bölgelerin tümünün Doğubayazıt’a bağlı olduğunu dile getireceğiz. Tarihi ipek yolunun üzerinde bulunması nedeniyle yıllarca ticarete hizmet vermektedir. Yani burada kültür alışverişi olmuş, ticaret olmuş, insan göçleri olmuştur, insanların gidiş gelişleri toplu halde vücut bulmuş bir memlekettir, dolayısıyla kültürel değişimin merkezi olduğu bir yerdir. Tüm hizmetleri hak ettiğimiz bir şekilde alabilmemiz için Doğubayazıt’ın il olması lazım, siz muhtarlardan da bir ricamız var sizde kendi çevrenizde irtibatlı olduğunuz, Ankara’da irtibatta bulunduğunuz etkili ve yetkili kişilerden, bu dostlardan da mutlaka sizin destek istemeniz gerekir, Devlet büyüklerimiz ile yaptığınız toplantılarda bizim burada yaptığımız çalışmalardan bahsetmeniz gerek, ilçemizin her kesimi top yekûn il olmayı istiyor, diyebilmeniz lazım. Biz Doğubayazıt’ı kendi aramızda il yapmamız mümkün değil ama bir araya gelirsek toplanırsak, beraber olursak ne olacaktır bunu yapan kurum, kuruluşlar diyecekler ki; bu toplumun böyle bir talebi var biz Doğubayazıt’ı il yapalım diyeceklerdir. Zaten aslında adaletinde gereğidir, daha önce 1927 yılına kadar zaten burası ildir, il olması için üç kriter vardır kanunda, coğrafi, iktisadi ve kurumsal ilişkiler anlamında kanun gelişmişlik istiyor bunların hepsinde bir çok ilimizden daha fazlayız, bizim ilçemiz Ardahan’dan, Kilis’ten, Bayburt’tan, Tunceli’den bir çok ilimizden daha fazladır, nüfus olarak hatta bazılarında iki katı varan nüfus farkı vardır, Diyadin ve Çaldıran ilçelerine ziyaretlerimiz olacak inşallah bu ilçelerimizin de desteğini alarak bu ilçelerimizi eklediğimiz zaman bu seferde iki katı değil beş katı olacaktır Doğubayazıt. Hem nüfus anlamında hem de yüz ölçümü anlamında. buranın il olmasını engelleyen hiçbir kriter bulunmuyor Türkiye’nin ikinci büyük gümrüğü Gürbulak’tadır, İshakpaşa Sarayı, Ağrı Dağı, Nuh’un gemisi, Meteor çukuru ve buz mağaraları gibi turistik yerleri vardır. İnşallah Cuma günü iş insanlarımız buraya gelecek, Murat Camping de bir toplantı düzenleyeceğiz burada siz muhtarlarımızı da bekliyoruz ve burada bir imza kampanyasını başlatacağız, muhtarlarımız bire bir aktif rol oynaması lazım kendi köy ve mahallelerinde verecek olduğumuz dilekçelere hemşehrilerimizin imzalarını alıp bizlere teslim edeceksiniz bizde yetkili kurumlara teslim edeceğiz. Bu talebimizi ileteceğiz” dedi.

Toplantıya Köy ve Mahalle Muhtarlarının yanı sıra DESK Platformu üyeleri Tahir Konyar, Ahmet Can, Sıddık Söyler, Tamer İsmailoğulları ve Hamza Salman katıldılar...



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32