MEMLEKET İSTERİM?

MEMLEKET İSTERİM?

Alaettin Aslan

Değerli okurlar Hangi yaşta olursak olalım her birimiz ?Bir elin nesi var iki elin sesi var?, ?Birlikten kuvvet doğar?, ?Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz? gibi atasözleri duyarak büyüdük.

Yeri geldi bir dostumuzla birlikte ortak gerçekleştirdiğimiz bir başarıyı bu cümleler ile süsledik. Bu atasözlerinin hangi durumlar sonucunda ne zaman söylendiği bilinmese de, günümüzde farklı sektörlerdeki hemen hemen tüm kurumlar ?birlik ? olmanın öneminin yeni farkına vardılar. Peki birlik olmak gerçekten bu kadar önemli midir?

İçinde bulundukları toplumun en sağlıklı biçimde şekillenmesi için, toplumu oluşturan bireylerin işbirliği ve iş bölümü yapmaları ve herkesin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekmektedir. İşbirliği; ?ben? değil, ?biz?e öncelik verilmesini temel ilke haline getirmiş, diğer insanlarla duygu, düşünce ve her çeşit olanağın paylaşılmasını gerektiren bir değerdir

Ağrı´mızın da başarısız olmasının ana nedeni toplumumuzun iç dinamiklerinin birlikte hareket edemeyişleri birlik olamayışımız ve bencilliklerimiz. Ağrı´ının içeride ve dışarıda bir sürü sorunu var kentleşmek, yatırım, markalaşmak, işsizlik bunlara neşter vurmak lazım acilen zaman geçmeden birlik olmamızda fayda var.

Ağrı´mızın da en büyük sorun ise ?Ben?ciliktir. Herkes ben kazanayım, benim olsun, ben daha çok kazanayım, hepsi benim sözum geçsin lider ben olayımın ? derdinde?

?Ben? yerine ?Biz? olabilsek Ağrı Milliyetçisi, ağrı sevdalısı olabilsek bu sorunları konuşmuyor olurduk. Bugün Ağrı´nın geri kalmışlığının en önemli nedeni Bencilik ve ?Biz? olmamızdır.

Biz olup Ağrı´yı uçuracak cinsten projelere acil ihtiyacımız var yapılanlara da sahip çıkmamız lazım köstek değil destek olmamız sahiplenmemiz ve onurlandırıp değer vermemiz lazım örneğin sayın Valimiz Süleyman Elban´ın yaptığı projeler sayın Valimiz Süleyman Elban, devrim yaratı Ağrı´da çıta yükseltti, memleketimizin çehresi değişti YETMEZ?

Ağrı´nın Acilen siyasi bir lidere ihtiyacı var lokomotif görevi üstlenecek halkı bütünleştirecek Ona göre davranacak, ona göre beklenti içinde olması lazım,

Savcı Sayan, vali beyin çıtasına yaklaşırsak ne mutlu biz diyor ancak kendisi, markalaşmak lazım diyor ağrıyı marka şehir yapalım şehrimiz türkiye´in Yıldızı olacak diyor kesinlikle katılıyorum. Bu şehrin savcı beye savcı bey gibi düşünen liderlere ihtiyacı var.

Ağrı´nın öğle estetik operasyonlarla düzeltilebileceği gibi aynı zamanda ..

Köklü bir değişime, dönüşüme ihtiyacı var.

Cilt gerdirme filan olmaz.

Deriyi komple değiştirmemiz gerekiyor.

Kanserli hücrelerin temizlenmesi gerekiyor artık.

Anjiyo kurtarmaz bizi?

Kalbe giden tüm damarların değişmesi gerekiyor.

Ama asıl bu kente zarar verenleri hatırlatmak lazım, halen memleket dışında yada memlekette olup da memlekete sahip çıkmak anlamında kılını bile kıpırdatmayanların bu kayıtsız hali daha çok yakıyor canımı.

Başka şehirde oturan,lüks içinde yaşayıp bu kenti taciz edenler aramızda gezdiği ve hala söz sahibi oldukları sürece huzur yok bizlere.Tercihler kişinin hür iradesiyle şekillenir. Saygı duymak gerekir. Ancak zekamızla alay edilmeye kalkışılırsa cevabı sert olur. Yaratılmak istenen ahlaksız algılar, şeytanı melek formatında sunmaya çalışmaktan öte gitmez Önce ahlak ve dürüstlük şart.

Ama Dışarıdaki hemşehrilerimizin bu memlekete ve memleketliye faydalı olmak için çırpındıklarını gördükçe de memleket sevdalılarında varlığı beni bizi mutlu etmiyor değil. Memleket Sevgisi, herkeste mevcut olan ebedi prensiptir.

Memleket Sevgisi olmayan tek bir insan yoktur. Fakat insan, bu sevgisini bencilce amaçlar için kullanmamalıdır. Bencillikten ve kişisel çıkarlardan sakınmalıyız ve büyük bir cesaretle ve inançla fedakarlık ruhunu geliştirmeliyiz. Yaşadığın, doğduğun ve doyduğun ve köklerinin olduğu yere ihanet etmemektir memleket sevgisi. Çirkinleştirmek yerine güzelleştirmeye çalışıp, daha iyiye daha ileriye taşıma hevesidir memleket sevgisi.

Yazımı Cahit Sıtkı Tarancı şu sözleri ile bitirmek istiyorum.

Memleket isterim, ne başta dert ne gönülde hasret olsun. Kardeş kavgasına bir nihayet olsun?. HOŞCAKALIN

AĞRI GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI

Alaettin Aslan



Cumali
13.02.2019 06:27:19
Memleket isterim yalakalik yapmadan haber yazan gazetecileri olsun

ekrem akkaş
13.02.2019 09:36:33
BU ZAT YALAKADAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR. CİDDİYETİ SIFIR SIFIR

Anahtar Kelimeler: MEMLEKET İSTERİM
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54